Λίγο πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος από την απώλεια 57 συνανθρώπων στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, δημιουργήθηκε μία συγκλονιστική τοιχογραφία, η οποία «απαιτεί» να μην ξεχαστεί από κανένα ποτέ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το larissanet.gr, καλλιτέχνες από όλη τη χώρα, ένωσαν τις δυνάμεις τους προκειμένου να δημιουργήσουν ένα έργο που στέλνει μήνυμα για απόδοση της δικαιοσύνης στους υπαίτιους αυτού του τραγικού δυστυχήματος.

Σημειώνεται ότι η τοιχογραφία ετοιμάστηκε το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου από μέλη του Εργατικού Κέντρου Λάρισας σε συνεργασία με το Εικαστικό Επιμελητήριο Ελλάδας, για να τιμήσουν τη μνήμη των 57 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους.

Δείτε το βίντεο από τις εργασίες προετοιμασίας

Δείτε φωτογραφίες από την προετοιμασία της τοιχογραφίας

Στιγμιότυπα από την προετοιμασία της τοιχογραφίας

Στιγμιότυπα από την προετοιμασία της τοιχογραφίας

Στιγμιότυπα από την προετοιμασία της τοιχογραφίας

Στιγμιότυπα από την προετοιμασία της τοιχογραφίας

Παρέμβαση εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τα Τέμπη

Με έγγραφη παραγγελίας της, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, ζητά την ενδελεχή έρευνα κάθε καταγγελίας και υπομνήματος που έχει κατατεθεί από την πλευρά των συγγενών των θυμάτων στην τραγωδία των Τεμπών.

Ακόμη, η Γεωργία Αδειλίνη επισημαίνει ότι είναι ανάγκη να ερευνηθεί και να απαντηθεί, μετά από αξιολόγηση κάθε ισχυρισμός και καταγγελία, που προβάλλεται από συγγενείς θυμάτων ή θύματα και τους συνηγόρους τους, ώστε το πέρας της ανάκρισης να μην αφήσει ουδεμία αμφιβολία ως προς το ότι οι εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές διερεύνησαν κάθε πτυχή της υπόθεσης, επιτελώντας στο ακέραιο το καθήκον τους.