Η 7η και η 14η Μαρτίου είναι δύο πολύ σημαντικές ημερομηνίες για τους οπαδούς του Ολυμπιακού, αφού τις δύο αυτές μέρες τόσο το ποδοσφαιρικό, όσο και το μπασκετικό τμήμα δίνουν τεράστιας σημασίας αναμετρήσεις για το Europa Conference League και τη Euroleague, αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα, στις 7 Μαρτίου η ποδοσφαιρική ομάδα υποδέχεται τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στις 19:45, ενώ η μπασκετική υποδέχεται με τη σειρά της τη Βίρτους Μπολόνια στις 21:15. Στις 14 Μαρτίου, οι παίκτες του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ θα φιλοξενηθούν στη Σερβία από τη Μακάμπι στις 22:00 για τη ρεβάνς, ενώ το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα έχει να δώσει το σπουδαίο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ στις 21:15.

Οι επαφές της ΚΑΕ Ολυμπιακός

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, οι ώρες πέφτουν ουσιαστικά η μία πάνω στην άλλη και δεν θα είναι εύκολο για κανέναν να παρακολουθήσει με άνεση και τις δύο αναμετρήσεις που θα έχει η κάθε μέρα. Συνεπώς η Ερυθρόλευκη ΚΑΕ έχει κινήσεις τις διαδικασίες για να αλλάξει ώρες στα παιχνίδια της, καθώς η UEFA είναι αμετακίνητη σε τέτοια θέματα.

Για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει πρώτα να συμφωνήσουν τέσσερις πλευρές. Φυσικά οι δύο ομάδες που εμπλέκονται, η Euroleague που είναι η διοργανώτρια αρχή και ίσως το πιο σημαντικό κομμάτι, το τηλεοπτικό δίκτυο που έχει τα δικαιώματα, η NOVA στην προκειμένη περίπτωση.

Φαινομενικά το παιχνίδι με τη Βίρτους θα μπορούσε να ξεκινήσει στις 22:00 το βράδυ, ώστε οι Ερυθρόλευκοι οπαδοί να μπορέσουν να παραβρεθούν αρχικά στο «Γ. Καραϊσκάκης» και στη συνέχεια στο ΣΕΦ. Όμως το μεγάλο πρόβλημα φαίνεται πως υπάρχει στη 14η Μαρτίου. Κι αυτό επειδή το ντέρμπι αιωνίων είναι πολύ δύσκολο να πάει ακόμα νωρίτερα, δηλαδή κατά τις 20:00, αφού αποτελεί το σημαντικότερο ματς της αγωνιστικής στη Euroleague, την ώρα φυσικά που στις 22:00 οι παίκτες του Μεντιλίμπαρ θα δίνουν τη δική τους μάχη στη ρεβάνς της Σερβίας.