Τον τρόμο με τα μάτια της είδε μια 60χρονη που έκανε ποδήλατο σε ορεινό μονοπάτι κοντά στο Fall City στην πολιτεία της Ουάσιγκτον, όταν δέχτηκε επίθεση από πούμα.

Το ζώο προκάλεσε σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο και το λαιμό της γυναίκας – με έναν αξιωματικό στην υπηρεσία άγριας ζωής να λέει ότι η κυρία «θα ήταν σε πολύ χειρότερη κατάσταση» αν οι φίλοι της δεν είχαν παλέψει με το ζώο, σύμφωνα με πληροφορίες από το skynews.

Η ομάδα έκανε ποδήλατο κοντά σε ένα ρυάκι που είναι το «φυσικό μέρος» των πούμα

«Λάθος μέρος, λάθος στιγμή»

Η 60χρονη έκανε ποδήλατο σε μια ομάδα πέντε ατόμων όταν δέχτηκε την επίθεση του ζώου στο ορεινό μονοπάτι το απόγευμα του Σαββάτου.

Ο Carlo Pace, αξιωματικός του Τμήματος Αλιείας και Άγριας Ζωής, δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι οι φίλοι κατάφεραν να «καθηλώσουν ένα πούμα καλού μεγέθους με τα νύχια και τα δόντια του να έχουν αφήσει τα σημάδια τους στις ρόδες του ποδηλάτου».

Και πρόσθεσε: «Η γυναίκα όντως αντιστάθηκε».

Ο Pace είπε ότι η ομάδα έκανε ποδήλατο κοντά σε ένα ρυάκι που είναι το «φυσικό μέρος» των πούμα για να ακολουθούν τη λεία τους.

«Αυτοί οι ποδηλάτες έτυχε να βρίσκονται σε αυτό το σημείο λάθος μέρος, λάθος στιγμή», πρόσθεσε.

Η γυναίκα πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, ενώ το πούμα πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από την αστυνομία άγριας ζωής.

Μάρτυρες φέρεται να είδαν και ένα δεύτερο πούμα να περνάει από την περιοχή την ώρα της επίθεσης. Οι αστυνομικοί δεν κατάφεραν να εντοπίσουν το ζώο κατά τη διάρκεια έρευνας.

Ο κ. Pace δήλωσε ότι τα πούμα συνήθως μένουν μακριά από τους ανθρώπους, προσθέτοντας ότι υπήρξαν 22 θανατηφόρες επιθέσεις πούμα στην πολιτεία της Ουάσιγκτον – εκ των οποίων οι δύο ήταν θανατηφόρες – τον τελευταίο αιώνα.

Τον Ιούλιο του 2023, ένας οκτάχρονος που βρισκόταν σε κατασκήνωση στο Εθνικό Πάρκο Olympic στην Ουάσιγκτον υπέστη ελαφρά τραύματα από επίθεση πούμα.