Σοκ έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία, το φρικτό έγκλημα που σημειώθηκε στα Τρίκαλα, όπου ο γιος σκότωσε τον πατέρα του με αλυσοπρίονο. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο 46χρονος δράστης, το έγκλημα δεν το διέπραξε την Κυριακή, αλλά τουλάχιστον πριν δύο μέρες, μέσα στη βιοτεχνία που διατηρούν στην οδό Καρδίτσης.

Πέρα από την αστυνομία, ο δράστης ειδοποίησε το ΕΚΑΒ, καθώς αυτοτραυματίστηκε με το αλυσοπρίονο. Σύμφωνα δε με πληροφορίες που μεταδόθηκαν στην εκπομπής «Καλημέρα Ελλάδα», ο 46χρονος επιχείρησε να κόψει και το δικο του κεφάλι με το αλυσοπρίονο.

Σημειώνεται ότι οι αστυνομικές αρχές αναμένουν απαντήσεις από το ιατροδικαστικό πόρισμα για την ημέρα τέλεσης της πατροκτονίας, ενώ λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων του δράστη, ενδέχεται η μεταφορά του απο το Νοσοκομείο Τρικάλων, σε νοσοκομείο της Λάρισας.

Τα ευρήματα των αρχών

Η έρευνα που διενεργήθηκε στον τόπο του εγκλήματος προκάλεσε ερωτηματικά στους αστυνομικούς, οι οποίοι δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο η αποτρόπαια πράξη να έγινε αρκετές ώρες πριν το τηλεφώνημα του δράστη.

Τα στοιχεία που οδηγούν στο συμπέρασμα αυτό είναι το αίμα που βρέθηκε στο χώρο, όπως και ένα τραύμα στην πλάτη του δράστη, το οποίο είχε κλείσει. Δεν αποκλείεται δε να εγκατέλειψε το πτώμα του πατέρα του, στη συνέχεια να το μετάνιωσε και να κάλεσε την αστυνομία.

Το έγκλημα δεν έγινε στο σπίτι της οικογένειας, αλλά στη βιοτεχνία που διατηρούν στην οδό Καρδίτσης. Όταν η αστυνομία μπήκε στο χώρο είδε πάνω σε ένα κρεβάτι τον ηλικιωμένο νεκρό με κομμένο το κεφάλι και το ένα του χέρι, ενώ στο σώμα του δράστη διαπιστώθηκαν τραύματα στην πλάτη και γι’ αυτό οδηγήθηκε στο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Το χρονικό

Αφού ο δράστης έκοψε με αλυσοπρίονο το κεφάλι και τα χέρια του 77χρονου πατέρα του, επικοινώνησε με την αστυνομία, λέγοντας «Ελάτε, τον σκότωσα». Η κλήση στην αστυνομία έγινε μετά τα ξημερώματα του Σαββάτου, γύρω στις 02:45, με τον γιο του να αποκαλύπτει πως προηγήθηκε καυγάς με το θύμα.

Ακόμη, ο δράστης ανέφερε ο άγριος διαπληκτισμός που οδήγησε στο φονικό έγινε πριν από δύο μέρες, οπότε ο ηλικιωμένος είναι νεκρός εδώ και ένα 48ωρο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο γιος πρώτα σκότωσε και μετά τεμάχισε τον πατέρα του.

Σημειώνεται δε πως ο ίδιος νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο των Τρικάλων, καθώς φέρει στο κεφάλι τραύμα από αμβλύ αντικείμενο, κάτι το οποίο μαρτυρά πως είχε προηγηθεί πάλη ανάμεσα στους δυο άνδρες.

Δείτε το βίντεο