Όταν το 2019 αποκάλυψε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, το ηλεκτρονικό υπερ-αυτοκίνητο Cybertruck περηφανευόταν ότι ήταν «κυριολεκτικά αλεξίσφαιρο» με το «πολύ σκληρό αμάξωμα του από ανοξείδωτο χάλυβα». Φαίνεται όμως το αυτοκίνητο αυτό από το μέλλον, δεν αντέχει σε άλλε περισσότερο καθημερινές «απειλές».

Το ηλεκτροκίνητο Tesla Cybertruck είναι  εξαιρετικά μεγάλων διαστάσεων, μήκους σχεδόν 5,6 μέτρων, ενώ η παραγωγή του ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2023.  Στις 27 Νοεμβρίου 2019, ο Ίλον Μασκ ανακοίνωσε ότι οι προ-παραγγελίες του Cybertruck είχαν πλέον ξεπεράσει τις 250.000.

Σύμφωνα, όμως, με δημοσίευμα του The Business Insider, ορισμένοι ιδιοκτήτες Tesla ισχυρίζονται ότι τα Cybertrucks τους έχουν αρχίσει να σκουριάζουν αφού πιάστηκαν στη βροχή.

Σε μια ανάρτηση στο φόρουμ των ιδιοκτητών του Cybertruck, ένα μέλος που ονομάζεται «Raxar» έγραψε ότι η εταιρεία είχε μαζέψει το όχημά του, αλλά είχε προειδοποιήσει ότι η βροχή θα μπορούσε να το κάνει να σκουριάσει.

«Ο σύμβουλος [της εταιρείας] ανέφερε συγκεκριμένα ότι τα Cybertrucks αναπτύσσουν πορτοκαλί σημάδια σκουριάς στη βροχή και αυτό απαιτούσε να γυαλιστεί το όχημα. Έχω ακούσει τις ιστορίες για να μην βγάλεις ποτέ το Delorean σου [μοντέλο ανοξείδωτου αυτοκινήτου της δεκαετίας του 1970] στη βροχή, αλλά δεν διάβασα ποτέ τίποτα για τη σκουριά και τα Cybertrucks».

Το νέο Cybertruck της Tesla παρουσιάζεται σε ένα κατάστημα της εταιρείας στο Σαν Ντιέγκο, Καλιφόρνια, ΗΠΑ, 20 Νοεμβρίου 2023 (REUTERS).

«Δεν έχω πλύνει ακόμα το αυτοκίνητο, αλλά έχουν περάσει μόνο δύο μέρες βροχής» είπε ο χρήστης, ενώ μοιράστηκε επίσης φωτογραφίες με μικρά πορτοκαλί σημάδια σκουριάς στο αμάξωμα από ανοξείδωτο χάλυβα, οι οποίες, όπως ισχυρίζεται, τραβήχτηκαν μετά από πλύσιμο με σαπούνι πιάτων.

Ένα άλλο μέλος του φόρουμ, ονόματι, Vertigo3pc ανέφερε ότιν πήγε το Cybertruck τους σε ένα service της εταιρείας για να το ελέγξουν. «Κατά τη διάρκεια της βροχής του Λος Άντζελες, παρατήρησα ότι η διάβρωση σχηματιζόταν στο μέταλλο, όπως έχουν παρατηρήσει άλλοι άνθρωποι, οπότε αποφάσισα να το θέσω υπόψιν της Tesla», έγραψαν.

Ο ιδιοκτήτης της Tesla πρόσθεσε ότι ένας εργαζόμενος στο σέρβις τεκμηρίωσε τη διάβρωση και ότι θα επικοινωνήσουν τον επόμενο μήνα για να την επισκευάσουν μόλις είχαν τα σωστά εργαλεία. Ο ίδιος ιδιοκτήτης δημοσίευσε επίσης μερικές εικόνες από αυτά που είπαν ότι ήταν σημεία διάβρωσης στο Cybertruck και πρόσθεσε: «Τα σημεία είναι σίγουρα παντού στο μέταλλο».

Καθαρίστε αμέσως τα περιττώματα και τα νεκρά έντομα

Αν και δεν έχει δημοσιοποιηθεί το εγχειρίδιο χρήσης του Cybertruck, ωστόσο, τα βίντεο της εταιρείας δίνουν μια γεύση γιατί έπρεπε να προσέξουν οι ιδιοκτήτες πριν επιλέξουν το συγκεκριμένο αυτοκίνητο.

«Για να αποφύγετε ζημιές στο εξωτερικό, αφαιρέστε αμέσως διαβρωτικές ουσίες (όπως λίπος, λάδι, περιττώματα πτηνών, ρητίνη δέντρων, νεκρά έντομα, κηλίδες πίσσας, αλάτι στο δρόμο, υπερέκθεση σε θερμότητα κ.λπ.) αναφέρουν τα βίντεο.

Τον Σεπτέμβριο του 2023, ο Έλον Μασκ είπε ότι η Tesla μπορεί να είναι σε θέση να προσφέρει στους ιδιοκτήτες την επιλογή να αποκτήσουν επίστρωση καρβιδίου βολφραμίου, ένα κεραμικό υλικό που βοηθά στην προστασία από τη διάβρωση. Ο Μασκ είπε ότι η επίστρωση είναι «βασικά ανθεκτική στις γρατσουνιές σε οτιδήποτε είναι κάτω από τη σκληρότητα του διαμαντιού».

Σύμφωνα με τον προμηθευτή μετάλλων Mead Metals, ο ανοξείδωτος χάλυβας είναι επιρρεπής σε σκουριά σε ορισμένα περιβάλλοντα. Ανέφερε ότι η σκουριά οφείλεται συχνά στην έκθεση στο νερό, αν και μπορεί επίσης να προκληθεί από «έκθεση σε επιβλαβείς χημικές ουσίες, λίπος ή παρατεταμένη έκθεση στη θερμότητα».