Πραγματοποιήθηκε η δίκη της 39χρονης γυναίκας στην Κρήτη που το 2022 είχε επιτεθεί με καυστικό υγρό κατά του πρώην συζύγου της. Κατηγορούμενοι είναι ακόμη δύο άτομα, μία φίλη της και ο οδηγός ταξί που την επιβίβασε μετά την επίθεση, οι οποίοι αντιμετωπίζουν την κατηγορία της συνέργειας.

Σύμφωνα με το creta24.gr, στην απολογία της η 39χρονη ισχυρίστηκε ότι «Δεν είμαι δολοφόνος, είμαι ενάμιση χρόνο σε σοκ».

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την μεταφορά της 39χρονης

Όσον αφορά την μεταφορά της στο Δικαστικό Μέγαρο πραγματοποιήθηκε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, με την κατηγορούμενη να φορά αλεξίσφαιρο γιλέκο και πάνοπλους αστυνομικούς να βρίσκονται μέσα και περιμετρικά του Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου.

Δεν έδωσε το «παρών» στο δικαστήριο ο 38χρονος

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δικηγόρου του θύματος Αλέξη Κούγια, ο 38χρονος δεν επιθυμεί να παραστεί στο δικαστήριο.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση ανέφερε ότι «Για τους κανόνες ηθικής που υπηρετεί ο ίδιος, τόσο στην περιοχή στην οποίαν ανδρώθηκε, όσο και στο ευρύτερο κοινωνικό του περιβάλλον, του είναι αδιανόητο να παραστεί στο Δικαστήριο και να εκπροσωπηθεί από δικηγόρους στρεφόμενος εναντίον γυναίκας, οποιοδήποτε έγκλημα και να έχει διαπράξει εις βάρος του αυτή και ότι κατόπιν αυτής της επιλογής του, εγκαταλείπει το Δικαστήριο, χωρίς τη δική του παρουσία, να αποφασίσει αυτεπαγγέλτως για τη τύχη των δύο κατηγορουμένων γυναικών».

To χρονικό της επίθεσης

Η επίθεση με το βιτριόλι σημειώθηκε τα ξημερώματα της 22ας Οκτωβρίου του 2022 και ενώ το 37χρονο τότε θύμα και η δράστιδα βρίσκονταν σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο κέντρο της πόλης.

Η γυναίκα έριξε στον εν διαστάσει τότε σύζυγό της το καυστικό υγρό, το οποίοι σύμφωνα με την επίσημη έκθεση περιείχε «εξαιρετικά υψηλή συγκέντρωση θειικών ανιόντων γεγονός το οποίο συνάδει με την περίπτωση το εν λόγω δείγμα να ήταν πυκνό υδατικό διάλυμα θειικού οξέος».

Αμέσως μετά τράπηκε σε φυγή, επιβιβαζόμενη σε ταξί και παραδόθηκε στις αρχές τρεις ημέρες μετά.

Το θύμα μεταφέρθηκε στο εφημερεύον νοσοκομείο με σοβαρά εγκαύματα και κρίθηκε απαραίτητη η αεροδιακομιδή του στην Αθήνα. Νοσηλεύτηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα στο Θριάσιο, όπου υποβλήθηκε σε πολλά χειρουργεία.