Διαφορετικούς ποινικούς δρόμους ακολουθούν οι τέσσερις συλληφθέντες, ανάμεσά τους και ένα πρώην ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», οι οποίοι μετά τα δικαστήρια της Αθήνας οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία του Πειραιά.

Συγκεκριμένα, τα δύο μέλη της Μονάδας Υποβρύχιων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού παραπέμπονται στον εισαγγελέα του Ναυτοδικείου, ο ένας με κακούργημα για τα εκρηκτικά και ο δεύτερος για πλημμεληματική πράξη παράβασης του νόμου περί όπλων.

Το πρώην ηγετικό μέλος της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, λόγω αναρμοδιότητας της Εισαγγελίας Πειραιά, επιστρέφει στην Αθήνα για πλημμεληματική παράβαση του νόμου περί όπλων, ενώ σε βάρος του τέταρτου κατηγορούμενου ασκήθηκε ποινική δίωξη για πλημμεληματική παράβαση του νόμου περί όπλων.

Οι συλλήψεις έγιναν την Παρασκευή το μεσημέρι, έπειτα από μυστική επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.

Το πρώην ηγετικό στέλεχος της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» – όπως αποκάλυψαν αποκλειστικές πληροφορίες του in και το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου – μαζί με στελέχη του Λιμενικού και συγκεκριμένα της Ομάδας Υποβρύχιων Καταστροφών (ΟΥΚ) εμπλέκονται σε διάφορες ποινικές δραστηριότητες, ενώ βρέθηκαν στην κατοχή τους εκρηκτικά.

Σημειώνεται επίσης πως το πρώην ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 76 χρόνων για τη συμμετοχή του στην οργάνωση, που είχε πραγματοποιήσει 250 επιθέσεις, ωστόσο το 2019 αποφυλακίστηκε υπό όρους.

«Προμηθευτής» της Greek Mafia

«Αποδεικνύεται πλέον έμπρακτα ότι υπάρχει ώσμωση της τρομοκρατίας με το κοινό έγκλημα. Η Greek Mafia χρησιμοποιούσε αυτό τον άνθρωπο για τεχνογνωσία, για να παίρνει βόμβες και όπλα. Τον είχε σαν ένα άνθρωπο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ‘προμηθευτής’», είπε ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής Σταύρος Μπαλάσκας, μιλώντας στο Mega.

Παράλληλα, όπως αναφέρει και η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. συνελήφθησαν 3 ακόμη άτομα, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν εκρηκτικά, φυτίλι, χειροβομβίδες κρότου λάμψης και φυσίγγια.