Υπό την προϋπόθεση ότι θα προκηρυχθούν θέσεις αναισθησιολόγων, οι γιατροί στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» ανακοίνωσαν, ύστερα από έκτακτη συνεδρίαση, ότι τα τακτικά χειρουργεία θα πραγματοποιηθούν.

Είχε προηγηθεί σχετική ανακοίνωση ότι κλείνουν τα προγραμματισμένα χειρουργεία από τη Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου.

Στην ανακοίνωσή τους οι γιατροί θέτουν ως βασική προϋπόθεση για την απρόσκοπτη λειτουργία των χειρουργείων να προκηρυχθούν με κατεπείγουσα διαδικασία οι τρεις διαθέσιμες θέσεις αναισθησιολόγων.

Προκειμένου να καλυφθούν οι επείγουσες ανάγκες, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε τη μεταφορά τεσσάρων αναισθησιολόγων στο Παίδων «Αγλαΐας Κυριακού».

Συγκεκριμένα, μετακινείται ένας γιατρός, διευθυντής Αναισθησιολογίας από το Γ. Ν. Κορίνθου και ακόμα τρεις γιατροί από το Παίδων «Πεντέλης».

Η ανακοίνωση 

Κατόπιν των ενεργειών της Διοίκησης του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», του σημερινού εγγράφου από την 1ης Υγειονομική Περιφέρεια περί διάθεσης ιατρικού προσωπικού ειδικότητας αναισθησιολογίας για την κάλυψη εφημεριών του Τμήματος Αναισθησιολογίας από το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, της μετακίνησης για 15 ημέρες ιατρού αναισθησιολόγου από το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» και την προσωρινή μετακίνηση ιατρού αναισθησιολόγου από το Νοσοκομείο Κορίνθου, η σημερινή συνέλευση του Χειρουργικού Τομέα, μετά από εισήγηση του Τμήματος Αναισθησιολογίας, αποφάσισε:

Να μην αναστείλει τη λειτουργία των τακτικών χειρουργείων από 12-02-2024, υπό την προϋπόθεση ότι, εντός των επόμενων ημερών, θα προκηρυχθούν με κατεπείγουσα διαδικασία οι τρεις διαθέσιμες θέσεις ιατρών αναισθησιολόγων. Ο Χειρουργικός Τομέας θα συνεδριάσει εντός των επομένων 15 ημερών ώστε να αξιολογήσει την κατάσταση και να αποφασίσει για τις περαιτέρω ενέργειες.