Σε έξαρση βρίσκεται η ανήλικη παραβατικότητα, με δεκάδες περισταστικά να βλέπουν το φως της δημοσιότητας και την αστυνομία να βρίσκεται επί ποδός.

Στη Ζάκυνθο, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων που διενεργούσαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. το βράδυ της Κυριακής, εντοπίστηκαν δύο ανήλικοι Έλληνες που κυκλοφορούσαν στην πόλη έχοντας στην κατοχή τους ένα μαχαίρι τύπου «πεταλούδα» με λάμα μήκους εννέα εκατοστών.

Το μαχαίρι κατασχέθηκε και οι δύο φίλοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου ο οποίος τους άσκησε δίωξη για παράνομη οπλοκατοχή από κοινού.

Επίσης, από το τοπικό αστυνομικό τμήμα σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος των γονιών τους για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου.

Συλλήψεις στην Κόρινθο

Συνελήφθησαν το βράδυ της Δευτέρας στην Κόρινθο, από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε., τρεις Έλληνες που είχαν μαζί τους σουγιά. Μετά τον έλεγχο στον οποίο υποβλήθηκαν, βρέθηκε στην κατοχή τους αναδιπλούμενο μαχαίρι με λάμα μήκους 6,5 εκατοστών.

Οι τρεις νεαροί, ένας 19χρονος και δύο 21χρονοι, προσήχθησαν για προανάκριση στο τοπικό αστυνομικό τμήμα και στη συνέχεια οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, που τους άσκησε δίωξη για παράβαση του νόμου περί όπλων.