Ένα κατασκοπευτικό θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς οι γεωργιανές υπηρεσίες ασφαλείας έκαναν γνωστό πως κατάσχεσαν εκρηκτικά που φέρεται να ξεκίνησαν από την Ουκρανία και να είχαν ως τελικό προορισμό τη Ρωσία.

Συγκεκριμένα, η Κρατική Υπηρεσία Ασφαλείας της Γεωργίας ανέφερε ότι κατέσχεσε εκρηκτικά που θα χρησιμοποιούνταν σε μια «τρομοκρατική επίθεση» που υποτίθεται ότι επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στη ρωσική πόλη Βορονέζ.

Τα εκρηκτικά φέρεται να μεταφέρθηκαν με φορτηγάκι από την Οδησσό. Οι γεωργιανές υπηρεσίες ασφαλείας ανέφεραν ότι τουλάχιστον 12 άτομα συμμετείχαν στη μεταφορά, μεταξύ των οποίων επτά Γεωργιανοί, τρεις Ουκρανοί και δύο Αρμένιοι.

Το μίνι βαν είχε περάσει από Ρουμανία, Βουλγαρία και Τουρκία στις 19 Ιανουαρίου και κατά διάρκεια ελέγχου μέσα σε δύο τροποποιημένες μπαταρίες ηλεκτρικού οχήματος εντοπίστηκαν τα εκρηκτικά.

Βρέθηκαν μέσα σε δύο τροποποιημένες μπαταρίες ηλεκτρικού οχήματος

Ουκρανός ο εγκέφαλος λένε οι γεωργιανές αρχές

Τα εκρηκτικά ήταν συνολικού βάρους 14 κιλών και μεταξύ αυτών περιλαμβανόταν και μεγάλη ποσότητα πλαστικών εκρηκτικών C4, πυροκροτητές και εξελιγμένα χρονόμετρα για την πυροδότηση. Μάλιστα, τα χρονόμετρα ήταν προρυθμισμένα.

Οι γεωργιανές αρχές κατονόμασαν τον Ουκρανό με γεωργιανές ρίζες Αντρέι Σαρασίντζε ως τον εγκέφαλο, που κατά το παρελθόν υπήρξε και υποψήφιος (στην περιφέρεια Οντέσα) του κόμματος Υπηρέτες του Λαού του Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

Ο Μπάτσα Μαγκελάντζε, διευθυντής της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Γεωργίας,

δεν διευκρίνισε λεπτομέρειες σχετικά με τις υποτιθέμενες τρομοκρατικές επιθέσεις που φέρεται να είχαν προγραμματιστεί στο Βορονέζ της Ρωσίας.