Η «μονομαχία» της πρωτοπόρου Λίβερπουλ με την Άρσεναλ στο Λονδίνο δεσπόζει στο πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής, με την οποία συνεχίζεται το διάστημα 3-5 Φεβρουαρίου η Premier League.

Οι «κανονιέρηδες» υποδέχονται το απόγευμα της Κυριακής (4/2, 18:30) τους «κόκκινους» στο «Emirates Stadium», με τις δύο ομάδες να χωρίζει απόσταση πέντε βαθμών και αμφότερες να χρειάζονται το «τρίποντο» στην «κούρσα» για τον τίτλο. Πάντως, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, η οποία μετράει τέσσερις σερί νίκες, ενώ είναι αήττητη στα τελευταία 15 παιχνίδια της στο πρωτάθλημα (10-5-0), έχει περισσότερη… ανάγκη τους τρεις βαθμούς, καθώς θα αφήσει τους Λονδρέζους οκτώ βαθμούς πίσω, ενώ θα διατηρήσει και το προβάδισμα έναντι της πρωταθλήτριας Μάντσεστερ Σίτι, η οποία βρίσκεται στο -5 με έναν αγώνα λιγότερο.

Εάν, όμως, οι «ρεντς» χάσουν βαθμούς στο Λονδίνο, δίνουν την ευκαιρία στους «σίτιζενς» να πλησιάσουν αρχικά σε απόσταση… βολής και στις 20 Φεβρουαρίου, όταν είναι προγραμματισμένη η εξ αναβολής συνάντηση με την Μπρέντφορντ, να «σκαρφαλώσουν» στην κορυφή της κατάταξης. Από την πλευρά της, και η Άρσεναλ βρίσκεται σε ένα καλό… φεγγάρι στο πρωτάθλημα, καθώς μετράει δύο διαδοχικές νίκες, ενώ με νίκη κόντρα στη Λίβερπουλ θα βρεθεί δύο βαθμούς μακριά από το… ρετιρέ.

Η «μάχη» της Μάντσεστερ Σίτι

Το αποτέλεσμα του αγώνα στο γήπεδο της Άρσεναλ ενδιαφέρει άμεσα και τη Μάντσεστερ Σίτι, η οποία αντιμετωπίζει τη Δευτέρα στο ομώνυμο προάστιο του δυτικού Λονδίνου την Μπρέντφορντ, στην αναμέτρηση με την οποία ολοκληρώνεται η 23η «στροφή». Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα «τρέχει» ένα σερί τεσσάρων νικών στο πρωτάθλημα, ενώ είναι αήττητη στα τελευταία έξι παιχνίδια της (5-1-0).

Στο μεταξύ, η Τότεναμ του Άγγελου Ποστέκογλου αντιμετωπίζει την Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ», στην αναμέτρηση με την οποία ανοίγει η «αυλαία» της αγωνιστικής, ενώ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Γουέστ Χαμ «διασταυρώνουν τα ξίφη τους» στο «Ολντ Τράφορντ» με στόχο να «αναρριχηθούν» στη βαθμολογία.