Κατά μέσο όρο, η αστυνομία στις Ηνωμένες Πολιτείες πυροβολεί και σκοτώνει περισσότερους από 1.000 ανθρώπους κάθε χρόνο, σύμφωνα με ανάλυση της Washington Post.

Αφού ο Μάικλ Μπράουν, ένας άοπλος μαύρος, σκοτώθηκε το 2014 από την αστυνομία στο Φέργκιουσον, μια έρευνα της Post διαπίστωσε ότι τα στοιχεία που αναφέρθηκαν στο FBI για θανατηφόρους πυροβολισμούς αστυνομικών ήταν υπομετρημένα κατά περισσότερο από το ήμισυ.

Αυτό το χάσμα έχει διευρυνθεί τα τελευταία χρόνια. Μέχρι το 2021, μόνο το ένα τρίτο των θανατηφόρων πυροβολισμών των τμημάτων εμφανίστηκε στη βάση δεδομένων του FBI.

Η αστυνομία σκότωσε τον μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων που έχει καταγραφεί το 2023

Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό επειδή τα τοπικά αστυνομικά τμήματα δεν υποχρεούνται να αναφέρουν αυτά τα περιστατικά στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Ο αριθμός των θανατηφόρων αστυνομικών πυροβολισμών έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια.

Στο πλαίσιο της έρευνάς της, η The Post ξεκίνησε το 2015 να καταγράφει κάθε άτομο που πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από έναν εν υπηρεσία αστυνομικό στις Ηνωμένες Πολιτείες. Από τότε, οι δημοσιογράφοι έχουν καταγράψει χιλιάδες θανάτους.

Το 2022, η The Post ενημέρωσε τη βάση δεδομένων της για να τυποποιήσει και να δημοσιεύσει τα ονόματα των αστυνομικών υπηρεσιών που εμπλέκονται σε κάθε πυροβολισμό για να μετρηθεί καλύτερα η λογοδοσία σε επίπεδο τμήματος.

Εκτινάχθηκε ο αριθμός των θυμάτων

Ο αριθμός των θανατηφόρων αστυνομικών πυροβολισμών έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια.

Η αστυνομία σκότωσε τον μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων που έχει καταγραφεί το 2023.

Οι μαύροι Αμερικανοί σκοτώνονται με πολύ μεγαλύτερο ποσοστό από τους Λευκούς Αμερικανούς

Αν και οι μισοί από τους ανθρώπους που πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν από την αστυνομία είναι Λευκοί, οι Μαύροι Αμερικανοί πυροβολούνται σε δυσανάλογο ποσοστό.

Αντιπροσωπεύουν περίπου το 14 τοις εκατό του πληθυσμού των ΗΠΑ και σκοτώνονται από την αστυνομία με ποσοστό μεγαλύτερο από το διπλάσιο από τους Λευκούς Αμερικανούς. Ισπανοαμερικανοί σκοτώνονται επίσης από την αστυνομία σε δυσανάλογο ποσοστό.

Τα περισσότερα θύματα είναι νέοι

Περισσότεροι από τους μισούς ανθρώπους που πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν από την αστυνομία είναι μεταξύ 20 και 40 ετών.