Με αγρότες στην Κουλούρα Ημαθίας συναντήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με τους οποίους συνομίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας στη χώρα μας και τις ενέργειες της κυβέρνησης απέναντι στις κινητοποιήσεις.

«Έπρεπε να κατέβουν οι αγρότες μας με τα τρακτέρ στους δρόμους για να ξυπνήσει ο πρωθυπουργός και να αντιμετωπίσει τα προβλήματα, που ο ίδιος δημιούργησε. Τέρμα, λοιπόν, τα λόγια. Πράξεις για να ζήσουν οι αγρότες με αξιοπρέπεια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης.

Όπως είπε, μάλιστα, παρακολουθεί στα μέσα ενημέρωσης ότι «επιχειρείται να καλυφθούν οι ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης, μέσα από τις εικόνες των αγροτικών κινητοποιήσεων στη Γαλλία και το Βέλγιο», για να υπογραμμίσει πως «είναι άλλο αυτές οι χώρες, που έχασαν δισεκατομμύρια από την Κοινή Αγροτική Πολιτική και τις αλλαγές που έγιναν λόγω της πράσινης μετάβασης, και άλλη είναι η περίπτωση της Ελλάδας που έχασε πολύ λιγότερα, αλλά προχώρησε φέτος σε μειωμένες καταβολές άμεσων ενισχύσεων κατά μισό δισεκατομμύριο».

«Το κόστος παραγωγής αυξήθηκε κατά 25% τα τελευταία τρία χρόνια»

«Τέσσερις υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας τα τελευταία χρόνια, τόσες διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες, τώρα καταλάβαμε την αστοχία της κυβερνητικής αγροτικής πολιτικής;», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσέθεσε, μάλιστα: «Η κατάσταση του ΕΛΓΑ σχετίζεται με όσα γίνονται στις Βρυξέλλες, όταν ο ΕΛΓΑ αδυνατεί να αποζημιώσει τις ζημιές από την κλιματική αλλαγή; Τα χρέη σας στις τράπεζες έχουν να κάνουν με την πολιτική των Βρυξελλών;», ενώ υπογράμμισε ότι το κόστος παραγωγής «αυξήθηκε κατά 25% τα τελευταία τρία χρόνια».

«Εμείς πιστεύουμε σε μια ποιοτική ανάπτυξη με εξωστρέφεια και καλές θέσεις δουλειάς, για να μείνετε στον τόπο σας. Εμείς αγωνιούμε για να μείνετε εσείς και τα παιδιά σας εδώ και να αναζωογονηθεί η ελληνική περιφέρεια. Μια ανάπτυξη που ξεπουλά την αγροτική γη στα funds, που βασίζεται στο real estate και σε έναν τουρισμό ο οποίος δεν αφήνει οφέλη σε άλλους τομείς της οικονομίας, τη θεωρούμε λανθασμένη ανάπτυξη που θα φέρει τον λαό μας στα πρόθυρα περιπετειών», ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης απευθυνόμενος στους αγρότες της Ημαθίας.

«Δεν μπορεί η πράσινη μετάβαση να είναι μια μπίζνα της εγχώριας ολιγαρχίας, αντί να έχουν οι συνεταιρισμοί μας προτεραιότητα στα φωτοβολταϊκά και τα αιολικά πάρκα. Αν συνέβαινε αυτό, θα είχατε σταθερό κόστος ενέργειας για την επόμενη δεκαετία», όπως είπε, ακούγοντας τα προβλήματα των αγροτών.