Παραδόθηκε η ανήλικη που επιτέθηκε στη συμμαθήτριά της, στη Θεσσαλονίκη, και δεν είχε συλληφθεί με τις υπόλοιπες ανήλικες επειδή δεν εντοπίστηκε στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Όπως είπε ο δικηγόρος της, Θοδωρής Καραγιάννης, μιλώντας στο MEGA, η 15χρονη έχει εμφανιστεί στην Αστυνομία και σήμερα αναμένεται να απολογηθεί. «Eκπροσωπώ την κοπέλα που προκάλεσε τη σωματική βλάβη, η οποία δεν συνελήφθη, και της εξήγησα ότι το σωστό που πρέπει να κάνει είναι να παραδοθεί» σημείωσε ο ίδιος.

Και πρόσθεσε στη συνέχεια: «Έτυχε να μη συλληφθεί εκείνη τη στιγμή, ήταν σε ένα φιλικό σπίτι, ήρθε στο γραφείο μου, της εξήγησα ότι το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να πάει να συλληφθεί, το κορίτσι το κατάλαβε και η μητέρα της μου έδωσε την έγκριση να επικοινωνήσω με την Αστυνομία. Σήμερα έχουμε ραντεβού για να απολογηθεί. Παραδόθηκε και προγραμματίστηκε συνάντηση για να απολογηθεί».

«Μου είπε ότι εκείνη τη στιγμή ήταν μια φασαρία, δέχθηκε μια πρόκληση μια φίλη της, η ίδια αντέδρασε στιγμιαία και τη χτύπησε, μου είπε ότι δεν είχε αυτήν την πρόθεση. Μου παρουσίασε ένα περιστατικό στο οποίο, στα πλαίσια ενός καυγά, η υπόθεση ξέφυγε. Το αδίκημα, ως ποινική απαξία δεν είναι τόσο έντονο, είναι μια επικίνδυνη σωματική βλάβη. Το σημαντικό είναι αυτό που μένει στο θύμα όσον αφορά τις κοινωνικές συνέπειες».

«Εδώ υπάρχει ένα σοβαρό ζήτημα στο οικογενειακό περιβάλλον. Είναι μια μητέρα μόνη της η οποία παλεύει αρκετά παιδιά. Υπάρχει μια παθογένεια στην οικογένεια».

Επτά συλλήψεις γονέων

Σε πέντε συλλήψεις ανηλίκων για την υπόθεση ξυλοδαρμού της 15χρονης μαθήτριας από την περιοχή της Τούμπας στη Θεσσαλονίκη, έχει προχωρήσει η Αστυνομία. Οι ανήλικες, μαζί με τη συνομήλική τους που επιτέθηκε εις βάρος της μαθήτριας και θα απολογηθεί σήμερα στις Αρχές, κατηγορούνται για εξύβριση και σωματικές βλάβες.

Επιπλέον, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε επτά συλλήψεις γονέων για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

«Δεν είναι μόνο οι σωματικές βλάβες»

«Δεν είναι μόνο οι σωματικές βλάβες που έχουν προκληθεί σε αυτό το παιδί, φυσικά πρέπει να δούμε και το ψυχολογικό κομμάτι, το πώς αυτό το παιδί θα ξαναπάει στο σχολείο και πιθανόν θα συναντηθεί ξανά ακόμα και με τους δράστες της επίθεσης», είπε μιλώντας στο MEGA η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνα Δημογλίδου.

«Είναι ένα άλλο περιστατικό που η αστυνομία αντέδρασε άμεσα, συνελήφθησαν πέντε κορίτσια και οι γονείς τους, σχηματίστηκες δικογραφία. Πρέπει να δούμε τι φταίει για αυτά τα περιστατικά».

«Κανείς δεν κατηγορεί αυτά τα παιδιά. Πρέπει να καταλάβουν τα παιδιά μας ότι η συμμετοχή σε τέτοια περιστατικά αποτελεί ποινικό αδίκημα και θα έχουν τις ανάλογες κυρώσεις από τον νόμο, όπως και οι γονείς οι οποίοι έχουν μεγάλη ευθύνη» κατέληξε.

«Ήταν στο λάθος μέρος, τη λάθος στιγμή»

Από τις Αρχές συνελήφθη και μια 13χρονη, μέλος της παρέας των κοριτσιών που επιτέθηκαν στην 15χρονη.

«Η εντολέας μου συνελήφθη από την αστυνομία στο σχολείο της, οι γονείς επίσης προσήχθησαν και συνελήφθησαν για το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου και αφέθηκαν ελεύθεροι», λέει ο δικηγόρος της, Σωκράτης Δημητριάδης.

«Η θέση της εντολέως μου για το περιστατικό είναι ότι βρέθηκε στο λάθος σημείο τη λάθος χρονική στιγμή. Έκανε παρέα με αυτά τα κορίτσια το τελευταίο χρονικό διάστημα, δεν έχει ασκήσει κάποια πράξη βίας σε βάρος του θύματος. Αυτό αποτυπώνεται και στο βίντεο όπου η ίδια δεν εμφανίζεται αλλά προέκυψε και κατά τη διαδικασία της αναγνώρισης από το θύμα των κατηγορουμένων, όπου ρητά δήλωσε το ίδιο το θύμα ότι η εντολέας μου ‘δε μου έκανε τίποτα’. Είχε φυσική παρουσία στον ξυλοδαρμό».

Όπως σημειώνει ο ίδιος:

«Δεν έχει ξαναγίνει αυτό, δεν έχει επιδείξει καμία παραβατικότητα δεν έχει απουσίες, προέρχεται από μια συγκροτημένη οικογένεια. Πρώτος εγώ μετέφερα τη συγγνώμη τόσο της ίδιας όσο και της οικογένειάς της προς το ανήλικο θύμα και τους γονείς της. Οι γονείς έπεσαν από τα σύννεφα, δεν είχαν τέτοια δείγματα στο παρελθόν, θεωρούν ότι παρασύρθηκε στα πλαίσια της συγκεκριμένης παρέας. Το παιδί έχει καταλάβει το λάθος του και έχει μετανιώσει πραγματικά».

Πατέρας θύματος: «Το παιδί θέλει να μετακομίσουμε»

Στην εκπομπή Live News του MEGA, μίλησε ο πατέρας του κοριτσιού και περιέγραψε την άσχημη ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η κόρη του.

«H κόρη μου είναι σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση. Δεν θέλει να βγει από το σπίτι, να πάει σχολείο. Θέλει να μετακομίσουμε, να πάμε κάπου αλλού. Όλα αυτά για να υπερασπιστεί μία φίλη της από bullying. Kαι τελικά το δέχθηκε αυτή.

Εάν δεν ήταν η κόρη μου, θα ήταν το άλλο παιδί. Της μιλούσαν με άσχημα λόγια. Μετά επιτέθηκαν στην κόρη μου , την έφτυσαν και μετά την χτυπήσανε. Ποιος θα μας δώσει τον λόγο; Κανείς; Ποιος θα τιμωρήσει τους γονείς; Κανένας».

Στη συνέχεια, o πατέρας του κοριτσιού δηλώνει ότι τόσο οι γονείς των κοριτσιών που της επιτέθηκαν όσο και τα ίδια τα κορίτσια, δεν του έχουν καν ζητήσει συγγνώμη ενώ τον έχουν δει μπροστά τους.

«Έξι εφτά φορές πέρασαν από μπροστά οι γονείς των κοριτσιών και ούτε γύρισαν να μου πουν μία συγγνώμη. Ούτε οι γονείς ούτε τα κορίτσια. Δεν ρώτησαν καν αν είναι καλά η κόρη μου. Σαν να μην υπήρχαμε. Τίποτα. Συγχαρητήρια στους γονείς και μετά στα παιδιά που αντιγράφουν τους γονείς. Σήμερα μου ζήτησε συγγνώμη ένας δικηγόρος.

Μένουν ατιμώρητα τα παιδιά. Πρέπει και αυτά με κάποιον τρόπο να τιμωρηθούν για να μην το κάνουν και τα άλλα τα παιδιά».