Τοιχογραφίες, τισέρτ, κασκόλ με τη φωτογραφία του δίπλα στους προπονητές-μύθους και δυνατές φωνές για το You’ll never walk alone.

Το ταξίδι του αποχαιρετισμού των φιλάθλων της Λίβερπουλ προς τον αγαπημένο τους Γιούργκεν Κλοπ ξεκίνησε επίσημα χθες, στον πρώτο αγώνα της ομάδας τους μετά την ανακοίνωση του γερμανού προπονητή πως αποχωρεί από το Ανφιλντ στο τέλος της σεζόν.

Οι Κόκκινοι νίκησαν εύκολα με 5-2 τη Νόριτς και προκρίθηκαν στον πέμπτο γύρο του Κυπέλλου όπου θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του αγώνα Γουότφορντ – Σαουθάμπτον, ωστόσο όλα τα φώτα ήταν στραμμένα – και θα παραμείνουν – πάνω στον Κλοπ. Οσο καταλαγιάζει ο κουρνιαχτός τόσο θα αποκαλύπτονται λεπτομέρειες της απόφασής του αλλά και τα όσα αναμένεται να ακολουθήσουν.

Η εφημερίδα «Times» ανέφερε χθες πως ο Κλοπ βρέθηκε πέρυσι πολύ κοντά στο να παραιτηθεί μεσούσης της σεζόν, αλλά τον έπεισε να παραμείνει στη θέση του η σύζυγός του Ούλα.

Ο Κλοπ είχε βαρεθεί το βαρύ αγωνιστικό πρόγραμμα ενώ γνώριζε πως έπρεπε να ξαναχτίσει την ομάδα αν ήθελε να επιστρέψει στα προηγούμενα επίπεδα.

Η σύζυγός του Ούλα τον έχει επηρεάσει σε πολλές κρίσιμες αποφάσεις της καριέρας του όπως το να απορρίψει την πρόταση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να αντικαταστήσει τον Αλεξ Φέργκιουσον.

Σε ανύποπτο χρόνο πριν από μερικούς μήνες η Λίβερπουλ είχε ανακοινώσει πως θα γυριστεί ντοκιμαντέρ για τον Κλοπ με το τηλεοπτικό συνεργείο να έχει πρόσβαση στα ενδότερα της ομάδας, μια απόφαση που μπορεί να εξηγηθεί σήμερα, καθώς θα είναι το δικό του Last Dance.

Ο αρχηγός Φίρχιλ φαν Ντάικ τόνισε πως δουλειά του είναι η «φασαρία» για τον προπονητή να μην επηρεάσει τους παίκτες. Είπε για τον Κλοπ πως του είναι ευγνώμων για τόσα έχει κάνει γι’ αυτόν προσωπικά, την οικογένειά του και την καριέρα του και επιθυμεί να δημιουργήσει επιπλέον αναμνήσεις, υπονοώντας φυσικά την κατάκτηση των τεσσάρων στόχων που κυνηγά η Λίβερπουλ – Πρέμιερ Λιγκ, Κύπελλο, Λιγκ Καπ και Γιουρόπα Λιγκ.

«Χρυσά» τα εισιτήρια

Μετά τη «βόμβα» της Παρασκευής έχουν εκτοξευτεί οι τιμές των εισιτηρίων του τελευταίου αγώνα του Κλοπ με τη Λίβερπουλ στο Ανφιλντ. Το «auf wiedersehen» θα το πει στις 19 Μαΐου στο ματς με τη Γουλβς και οι τιμές των εισιτηρίων για τις θέσεις που βρίσκονται πίσω από τον πάγκο της Λίβερπουλ έχουν φτάσει στη δευτερογενή αγορά τις 24.480 στερλίνες, περίπου 28.700 ευρώ όταν η κανονική τους τιμή είναι κοντά στα 70 ευρώ.

Ακόμα και τα πιο φθηνά εισιτήρια του αγώνα με τη Γουλβς πλησιάζουν τα 2.500 ευρώ. Στην περίπτωση που η Λίβερπουλ διεκδικεί τον τίτλο, ή χρειάζεται τη νίκη για να στεφθεί πρωταθλήτρια, η τιμή των εισιτηρίων αναμένεται να ανέβει ακόμα περισσότερο.

Πριν από το χθεσινό παιχνίδι με τη Νόριτς ο Κλοπ δήλωσε στην κάμερα του ITV: «Θα υπάρξει μία στιγμή στο τέλος της σεζόν που θα αποχαιρετιστούμε και θα είναι συγκινητικό. Ομως από σήμερα μέχρι τότε έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε». Περίπου τα ίδια είπε και μετά το ματς τονίζοντας ότι στα παιχνίδια «πρέπει να είμαστε πολεμιστές και να μην επικεντρωνόμαστε στον γέρο στον πάγκο».

Επεισόδια στο Γουέστ Μπρομ – Γουλβς

Σοβαρά επεισόδια στιγμάτισαν το τοπικό ντέρμπι μεταξύ της Γουέστ Μπρομ με τη Γουλβς (0-2). Μετά το δεύτερο γκολ των Λύκων στο 79′ οπαδοί της που είχαν παρεισφρήσει στις εξέδρες των φίλων των γηπεδούχων πανηγύρισαν με αποτέλεσμα να προκληθεί σύρραξη και ο διαιτητής να διακόψει για περίπου μισή ώρα το παιχνίδι. Ο αμυντικός της Γουέστ Μπρομ, Κάιλ Μπάρτλεϊ, έτρεξε στην εξέδρα όπου βρισκόταν το παιδί του και το κατέβασε στον αγωνιστικό χώρο όπου είχαν εισβάλει και αρκετοί οπαδοί.

Στην πρώτη επίσκεψή της στην Ουαλία σε αγώνα Κυπέλλου μετά το 1957 η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νίκησε δύσκολα τη Νιούπορτ με 4-2 και στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια της αναμέτρησης Μπρίστολ – Νότιγχαμ Φόρεστ. Η κάτοχος Μάντσεστερ Σίτι κληρώθηκε με τη Λούτον.