Στην διοργάνωση ενός συνεδρίου ορόσημο για την εξάλειψη του ρατσισμού και της έμφυλης ανισότητας στο ποδόσφαιρο προχωρά η Νότιγχαμ Φόρεστ, με το Weatherhead Center στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και το Ίδρυμα «Λιλιάν Τιράμ».

Το συνέδριο, το οποίο υποστηρίζει ο ιδιοκτήτης της Forest, Ευάγγελος Μαρινάκης, θα πραγματοποιηθεί στο Nottingham Forest’s City Ground από τις 30 Ιανουαρίου έως την 1η Φεβρουαρίου.

Η κοινή πρωτοβουλία της Νότιγχαμ Φόρεστt και του Weatherhead Center στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ επιδιώκει να ανοίξει συζητήσεις σχετικά με τις προκλήσεις της φυλετικής και της έμφυλης ανισότητας στο ποδόσφαιρο. Η εκδήλωση θα συγκεντρώσει ειδικούς, ακαδημαϊκούς, ηγέτες του κλάδου, νυν και πρώην παίκτες και οπαδούς του ποδοσφαίρου για να εξερευνήσουν τα ζητήματα και να οδηγήσουν σε θετικές αλλαγές στο άθλημα.

Κορυφαία ονόματα του ποδοσφαίρου, όπως ο Λιλιάν Τιράμ, Τιερί Ανρί,  Κριστιάν Καρεμπέ, Ρομπέρ Πιρές, Ολιβιέ Ντακούρ, Ζε Μαρία, Βιβ Άντερσον και Σταν Κόλιμορ, μαζί με τους νυν παίκτες της Φόρεστ θα συναντηθούν με τους κορυφαίους ακαδημαϊκούς από το σεβαστό ίδρυμα των ΗΠΑ ώστε να διαμορφώσουν νέες ιδέες και λύσεις κατά τη διάρκεια του διήμερου συνεδρίου για τα ζητήματα ρατσισμού και έμφυλης βίας.

Διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί και επαγγελματίες του γυναικείου παιχνιδιού θα συμμετάσχουν επίσης τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου για να συζητήσουν θέματα που σχετίζονται με τη συμμετοχή των γυναικών στο ποδόσφαιρο.

Στους βασικούς αντιπροσώπους περιλαμβάνονται η Μπεξ Σμιθ πρώην παίκτρια της Νέας Ζηλανδίας και Διευθύνων Σύμβουλος της Crux Sports, η  Κατ Γκρεγκ, δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε θέματα αθλητισμού, η Χάιντι Μπέχα, Team Lead Development Programs – Member Associations στη FIFA, η Ρούμα Μπόουζ, συγγραφέας με τις μεγαλύτερες πωλήσεις και σύμβουλος και μέλος διεθνών οργανώσεων και η Ελισαμπέτ Σπίτσα, επικεφαλής του γυναικείου ποδοσφαίρου της Μίλαν.

Στόχος του συνεδρίου είναι η επίτευξη συμφωνιών σχετικά με νέες δράσεις κατά του ρατσισμού και της ισότητας των φύλων τις οποίες η Νότιγχαμ Φόρεστ και οι εκπρόσωποι της συνόδου θα παρουσιάσουν στους διοικητικούς φορείς του ποδοσφαίρου αλλά και σε ευρωπαϊκούς συλλόγους.