Άκαρπες εδώ και 12 ημέρες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό του 45χρονου στην Ηλεία, που παρασύρθηκε από χείμαρρο στο χωριό Πλουτοχώρι.

Ο άνδρας φαίνεται να επιχείρησε να διασχίσει το γεφύρι στην είσοδο του χωριού την ώρα της ισχυρής βροχόπτωσης, έχοντας μαζί του στο αυτοκίνητο την αρραβωνιαστικιά του.

Τα ορμητικά νερά του ποταμού Αχέροντα ωστόσο παρέσυραν το όχημά τους και ο 45χρονος από το βράδυ της 15ης Ιανουαρίου αγνοείται, ενώ η σύντροφός του εντοπίστηκε την επομένη νεκρή.

Χθες (26/1) ξεκίνησε νέος κύκλος ερευνών και θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, με τρία σκυλιά έρευνας και διάσωσης να προσφέρουν πολύτιμη βοήθεια στην ύστατη πρσπάθεια να βρεθεί ο αγνοούμενος.

Όπως επισημαίνει το patris news, όλο αυτό το διάστημα οι πυροσβεστικές αρχές παρέμεναν στο σημείο και συνέχιζαν τις έρευνες με απόφαση της φυσικής ηγεσίας, ελπίζοντας πως θα εντοπιστεί ο 45χρονος.

Η κοίτη και οι όχθες του ποταμού έχουν ερευνηθεί σπιθαμή προς σπιθαμή, ενώ πλέον η επιχείρηση επικεντρώνεται και στον ποταμό Αλφειό.

Τη χθεσινή μέρα επιχείρησαν 24 πυροσβέστες στο σύνολό τους, ενώ στην αναζήτηση μπήκε και ο Echo, ο Βελγικός Ποιμενικός σκύλος της Ομάδας Anubis K9P, που σε «άκρως δύσκολες συνθήκες βαλτώδους περιοχής», εντόπισε τη σορό του δολοφονημένου 31χρονου Μπάμπη στο Μεσολόγγι.

Σημειώνεται ότι από σήμερα (27/1) στην επιχείρηση συνδράμουν η Mollie και η Corda, προκειμένου να καλυφθεί μεγαλύτερο πεδίο και οι Αρχές να εντοπίσουν συντομότερα τα ίχνη του 45χρονου.

«Χρόνιο το πρόβλημα της υπερχείλισης»

Μιλώντας στο MEGA ο πρόεδρος της κοινότητας Πλουτοχωρίου, Μιχάλης Μπιρλής, ανέφερε ότι οι κάτοικοι του χωριού έρχονται συχνά αντιμέτωποι με την υπερχείλιση του ποταμού.

«Το ποτάμι όταν βρέχει πλημμυρίζει. Έχουμε χρόνια αυτό το πρόβλημα. Είχαν φτιάξει παλιά ένα μικρό γεφύρι, ξεχείλιζε από πάνω, το γκρέμισαν και έφτιαξαν καινούργιο», τόνισε.

Για τον 45χρονο αγνοούμενο είπε πως ήταν έμπειρος οδηγός: «Ήταν αγαπητό παιδί στο χωριό, πολύ δραστήριος. Πώς την πάτησε έτσι δεν μπορώ να καταλάβω».

«Πέρασε μία κοπέλα από μπροστά, ίσα ίσα που πρόλαβε, γιατί αυτά είναι δευτερόλεπτα που ανεβαίνει η στάθμη. Αυτός πήγε να περάσει, έφυγε στην άκρη. Εκείνη τη στιγμή είχε 30 πόντους νερό, μπορούσε να πεταχτεί έξω και να φύγει» είπε.

«Τα παιδιά τους φώναζαν να φύγουν. Παίρνω την Πυροσβεστική και λέω ‘γρήγορα ένα πυροσβεστικό κι έναν εργάτη να τραβήξει το αυτοκίνητο’. Βλέπουμε ακόμα πιο πολλά νερά, την ώρα που ερχόταν το πυροσβεστικό, το σήκωσε το αυτοκίνητο και το πήγε κάτω, με αναμμένα τα στοπ από πίσω. Μετά έγινε το μοιραίο», κατέληξε.