Δεν πήγε και πολύ καλά η απόφαση μίας γυναίκας στην Ταϊλάνδη να βγάλει μία βόλτα το κατοικίδιό της που ήταν ένα λιοντάρι με το αυτοκίνητό της καθώς τελικά συνελήφθη.

Σύμφωνα με το BBC, η γυναίκα εθεάθη να κάνει βόλτες στους δρόμους της Πατάγια, με το λιοντάρι, το οποίο ήταν δεμένο να βρίσκεται στο πίσω μέρος μίας κάμπριο Bentley.

Όπως ήταν φυσικό το βίντεο έγινε viral, καθώς το λιοντάρι είναι κυριολεκτικά σε απόσταση αναπνοής από οδηγούς που κυκλοφορούσαν με τα οχήματά τους στην άλλη λωρίδα.

Αν και δεν είναι παράνομο να κατέχει κανείς ένα λιοντάρι στην Ταϊλάνδη, πρέπει να είναι επίσημα καταχωρημένο.

Το αυτοκίνητο οδηγούσε ένας άνδρας από τη Σρι Λάνκα,  ο οποίος έχει εγκαταλείψει έκτοτε τη χώρα και πιστεύεται ότι είναι φίλος της γυναίκας που συνελήφθη της Σαβανγκίτ Κοσουνγκνέρν.

Οι Αρχές της Ταϊλάνδης ανέφεραν ότι η Σαβανγκίτ ισχυρίστηκε πως αγόρασε το ζώο από έναν Ταϊλανδό στην επαρχία, Νάκχον Πατόμ, ο οποίος διευκόλυνε επιτυχώς την παράδοσή του στην Πατάγια.

Ωστόσο, δεν κατάφερε να ελέγξει την κατάστασή και αν το λιοντάρι ήταν επίσημα καταχωρημένο, γεγονός που καθιστούσε παράνομη τόσο τη μεταφορά όσο και την ιδιοκτησία του ζώου.

Αντιμέτωπη ακόμα και με ποινή φυλάκισης

Ως εκ τούτου, αντιμετωπίζει κατηγορίες για κατοχή ελεγχόμενου άγριου ζώου χωρίς άδεια, η οποία επισύρει ποινή φυλάκισης ενός έτους και πρόστιμο έως 100.000 μπατ (2.800 δολάρια).

Η αστυνομία φέρεται επίσης να ήθελε να απαγγείλει κατηγορίες στον άνδρα από τη Σρι Λάνκα, ο οποίος είχε κρατήσει το λιοντάρι στη βίλα με την πισίνα που είχε νοικιάσει, αλλά δεν μπόρεσε να το κάνει καθώς δεν βρίσκεται πλέον στην Ταϊλάνδη.

Επρόκειτο να της απαγγελθούν κατηγορίες για μεταφορά ελεγχόμενου άγριου ζώου σε δημόσιους χώρους, που επισύρει ποινή φυλάκισης έως έξι μήνες και πρόστιμο 50.000 μπατ.

Ο άνδρας που πούλησε το λιοντάρι στον Σαβανγκίτ θα αντιμετωπίσει επίσης κατηγορίες για μετακίνηση ζώου χωρίς άδεια.

Οι αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν 224 λιοντάρια στην Ταϊλάνδη που ανήκουν νόμιμα.