Ξεκίνησε το νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων, όπως είχε προγραμματιστεί, με σημείο συγκέντρωσης τα Προπύλαια στις 12 π.μ.

Σημειώνεται πως η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) προκήρυξε τρίωρη στάση εργασίας για σήμερα από τις 11:00 έως τις 14:00 στηρίζοντας τη συμμετοχή των φοιτητών και των εκπαιδευτικών στην πορεία.

Ίδια στάση τηρεί και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ), η οποία σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι ομόφωνα στηρίζει την δημόσια δωρεάν Παιδεία και προκήρυξε επίσης τρίωρη στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 14.00 και επιπλέον στάση εργασίας για την κάλυψη των εκπαιδευτικών του Ολοήμερου και του διευρυμένου ωραρίου (14.00 – 17.30).

Ανάλογες κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί σε όλες τις μεγάλες πόλεις της επικράτειας με βασικό αίτημα δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους και όλες και αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τη δημόσια εκπαίδευση.

Η πορεία βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα επί της Πανεπιστημίου, ενώ αναμένεται να καταλήξει στη Βουλή.

Βασικά συνθήματα τα: «όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια!», «όχι στην ισοτίμηση με τα κολλέγια», «πτυχία με αξία – δωρεάν σπουδές».

Δείτε βίντεο και εικόνες: