Νέα δημοσιεύματα στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα, ενδέχεται να κατέλθει στις προεδρικές εκλογές του 2024, αντικαθιστώντας τον Τζο Μπάιντεν. Όλα ξεκίνησαν από την αρθρογράφο Σίντι Άνταμς της εφημερίδας New York Post και την πρόβλεψη του άλλοτε στενού συνεργάτη του Ντόναλντ Τραμπ, Ρότζερ Τζ. Στόουν Τζούνιορ.

«Συνεχίζω να προβλέπω – όπως κάνω εδώ και πάνω από δύο χρόνια – ότι η Μισέλ Ομπάμα θα είναι η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος για την προεδρία το 2024», έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Ρότζερ Τζέι Στόουν Τζούνιορ, ο επί σειρά ετών σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές της Αϊόβα.

Τι υποστηρίζει στο άρθρο της

Η Άνταμς με πιο επιθετικούς τόνους υποστηρίζει στο άρθρο της: «Ο Μπάιντεν δεν μπορεί καν να διαβάσει το προγραμμένο σενάριο που έχει μπροστά του αρκετά γρήγορα για να προφέρει τις λέξεις. Οπότε, ξεχάστε τον, κάτι που οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ήδη κάνει».

Η Άνταμς πρόσθεσε δε ότι η Μισέλ Ομπάμα εκφράστηκε με ανησυχία για το αποτέλεσμα των εκλογών του 2024 σε συνέντευξή της σε podcast.

Προ μηνών εξάλλου, ο άλλοτε σύμβουλος του Μπαράκ Ομπάμα, Ντέιβιντ Άξελροντ, που διαμορφώνει τη στρατηγική των Δημοκρατικών, δεν δίστασε να μιλήσει έξω από τα δόντια ζητώντας «επείγουσα αλλαγή». «Ο Τζο Μπάιντεν θα πρέπει να αποφασίσει αν είναι “πραγματικά σοφό” να επιμείνει στην υποψηφιότητά του, που επισκιάζεται από τις συζητήσεις για την ηλικία του αν και κατά πόσον είναι προς το δικό του συμφέρον ή προς το συμφέρον της χώρας», τόνισε.

Τον γύρο στα αμερικανικά ΜΜΕ κάνει η είδηση

Η πρώην προσωπικότητα του Fox News και πολιτική σχολιάστρια Mέγκιν Κέλι τοποθετήθηκε επίσης σχετικά με τις εικασίες, δηλώνοντας ότι η Μισέλ Ομπάμα διαθέτει περισσότερο πολιτικό ταλέντο από τον Μπάιντεν.

Η Washington Post με τη σειρά της ανέφερε πρόσφατα ότι ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε ανησυχία για τη δομή της εκστρατείας του Μπάιντεν και «αναστατώθηκε» κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης για τις εκλογές με τον Μπάιντεν.

«Ο Ομπάμα έθεσε ερωτήματα σχετικά με τη δομή της προεκλογικής εκστρατείας επανεκλογής του προέδρου Μπάιντεν, συζητώντας το θέμα απευθείας με τον Μπάιντεν και λέγοντας στους βοηθούς και τους συμμάχους του προέδρου ότι η εκστρατεία πρέπει να εξουσιοδοτηθεί να λαμβάνει αποφάσεις χωρίς να τις ξεκαθαρίζει με τον Λευκό Οίκο», ανέφερε το δημοσίευμα.

Νωρίτερα, τον Δεκέμβριο, η Wall Street Journal ανέφερε ότι ο Ομπάμα συγκαταλέγεται μεταξύ εκείνων που φοβούνται την επιστροφή του Τραμπ στην προεδρία. «Γνωρίζει ότι θα είναι μια «κλειστή» κούρσα» και «αισθάνεται ότι οι Δημοκρατικοί θα μπορούσαν κάλλιστα να χάσουν», ανέφερε το δημοσίευμα, σημειώνοντας ότι η πληροφορία προέρχεται από πρόσωπο «που γνωρίζει τις σκέψεις του (σ.σ.: του Ομπάμα)».