Παράταση μερικών ωρών πήραν οι διήμερες εργασίες της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες πραγματοποιούνται στην εξοχική κατοικία του Στέφανου Κασσελάκη στις Σπέτσες, παρά τον αρχικό προγραμματισμό να ολοκληρωθούν το βράδυ του Σαββάτου.

Και αυτό γιατί δεν πρόλαβαν να μιλήσουν όλοι οι βουλευτές για τα προς συζήτηση θέματα και έτσι κάποιοι θα τοποθετηθούν την Κυριακή 21 Ιανουαρίου, οπότε και αναμένεται να τελειώσουν στις 12.00 το μεσημέρι, σύμφωνα με το νέο προγραμματισμό.

Όσοι βουλευτές, πάντως, πρόλαβαν και τοποθετήθηκαν, πήραν ήδη το δρόμο της επιστροφής από τις Σπέτσες, υπό τον φόβο της κακοκαιρίας και του πιθανού αποκλεισμού στο νησί.

Τι συζήτησαν τη δεύτερη ημέρα

Οι πρωτοβουλίες που θα αναλάβει το επόμενο διάστημα σε κοινοβουλευτικό επίπεδο η αξιωματική αντιπολίτευση απασχόλησαν τη δεύτερη μέρα των εργασιών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, στις Σπέτσες.

Οι σχεδιασμοί έχουν ορίζοντα το συνέδριο του Φεβρουαρίου, αλλά και τις ευρωεκλογές του Ιουνίου. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις παρουσιάσεις, κατευθύνθηκαν σε ταβέρνα, όπου τους παρέθεσε δείπνο ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης.

Το καλό κλίμα της συνάντησης των Σπετσών φαίνεται και από τις δηλώσεις των ίδιων των βουλευτών.

«Πολύ πιο ενωμένος από ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε ο Γιώργος Τσίπρας, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ενώ ο Ευάγγελος Αποστολάκης τόνισε ότι «είμαστε ενωμένοι».

Ο Όθωνας Ηλιόπουλος σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «βρίσκει τρόπους πάντα να καινοτομεί», ενώ ο Γιώργος Καραμέρος τόνισε ότι «θέλουμε να επανασυστηθούμε στους πολίτες, έγινε πολύ καλή δουλειά».

«Πρωτόγνωρη διαδικασία, ‘κρίκος’ σε μια αλυσίδα που ξεκίνησε από το καλοκαίρι με προτάσεις για τους πολίτες στο δρόμο για το συνέδριο», δήλωσε από την πλευρά της η Ρένα Δούρου.