Η αρχή Ναυτιλιακών Εμπορικών Επιχειρήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου (UKMTO) ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη (17/1) ότι έλαβε αναφορά για ένα νέο «συμβάν» με πλοίο στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Υεμένης, σε απόσταση 60 ναυτικών μιλιών νοτιοανατολικά του Άντεν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ένα πλοίο επλήγη από «μη επανδρωμένο αεροπορικό σύστημα».

«Προκλήθηκε πυρκαγιά στο πλοίο, η οποία πλέον έχει κατασβεστεί», πρόσθεσε η UKMTO.

Η Μέση Ανατολή μοιάζει με ναρκοπέδιο, ενόσω το αμερικανικό σφυροκόπημα κατά των ανταρτών Χούθι δεν έχει φέρει αποτελέσματα, με τους Υεμενίτες αντάρτες να αψηφούν την Ουάσιγκτον.

Οι αντάρτες της Υεμένης χαρακτηρίστηκαν εκ νέου από τις ΗΠΑ ως τρομοκρατική ομάδα, ωστόσο, οι ίδιοι απάντησαν ότι αυτό δεν θα σταματήσει τις επιθέσεις τους.

Χούθι: «Συνεχίζουμε τις επιθέσεις»

Νωρίτερα σήμερα, ο Χιζάμ αλ-Άσαντ, μέλος του πολιτικού γραφείου των Χούθι, έγραψε στο X ότι οι Χούθι δεν θα σταματήσουν τις επιθέσεις τους εναντίον πλοίων που συνδέονται με το Ισραήλ στην Ερυθρά και την Αραβική Θάλασσα, σύμφωνα με γραπτή δήλωση στον λογαριασμό Χ του

«Οι επιχειρήσεις των ναυτικών μας δυνάμεων στην Ερυθρά και την Αραβική Θάλασσα θα συνεχίσουν να στοχεύουν ισραηλινά πλοία που συνδέονται με την εχθρική οντότητα», δήλωσε ο αλ-Άσαντ.

Ο εκπρόσωπος των Χούθι δήλωσε ότι η οργάνωση θα συνεχίσει τις επιθέσεις της όσο διαρκεί η σύγκρουση στη Γάζα.

«Όσο συνεχίζεται η αμερικανική σιωνιστική επίθεση και η πολιορκία του λαού μας στη Γάζα, οι επιθέσεις δεν θα σταματήσουν», πρόσθεσε ο αλ-Άσαντ.

«Αυτό που πρέπει να χαρακτηριστεί ως τρομοκρατία είναι τα εγκλήματα γενοκτονίας που διαπράττει ο ισραηλινός στρατός κατοχής, με την αμερικανική υποστήριξη και συμμετοχή, εναντίον του παλαιστινιακού λαού στη Γάζα», δήλωσε ο Χιζάμ αλ- Άσαντ, μετά από τη σημερινή αμερικανική ανακοίνωση ότι οι Χούθι χαρακτηρίστηκαν ξανά «τρομοκρατική» οργάνωση.

Ελικόπτερο των Χούθι την ώρα που προσεγγίζει εμπορικό πλοίο το οποίον πλέει στην Ερυθρά Θάλασσα