Κομβικής σημασίας για την εξαφάνιση του 31χρονου Μπάμπη στο Μεσολόγγι φαίνεται να είναι ένα «τρίτο πρόσωπο», την εμπλοκή του οποίου εξετάζει η Αστυνομία. Το πρόσωπο αυτό είτε γνωρίζει τι έχει συμβεί στον 31χρονο είτε συμμετείχε ενεργά στην εξαφάνισή του και ενδέχεται να οδηγήσει στη λύση του μυστηρίου.

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. έχουν βάλει στο μικροσκόπιο το κινητό του κρεοπώλη στο οποίο βρήκαν δεκάδες κλήσεις του προς έναν συγκεκριμένο αριθμό πριν από την εξαφάνιση αλλά και μετά, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η εκπομπή «Tlive» της Τατιάνας Στεφανίδου.

Πρόκειται για έναν στενό φίλο του 50χρονου κρεοπώλη, από την περιοχή, ο οποίος αναμένεται να δώσει κατάθεση στην αστυνομία.

O κρεοπώλης, που ήταν ο τελευταίος που είδε ζωντανό τον 31χρονο, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές έχει πέσει σε αντιφάσεις ενώ όπως αναφέρουν στα ερωτήματα που του απευθύνουν οι αστυνομικοί προβάλλει «αστείες» δικαιολογίες.

Το νέο στοιχείο

Ένα νέο στοιχείο που έρχεται στο φως είναι ότι ναι μεν ο 50χρονος κρεοπώλης έχει εξαφανίσει τους έντονους διάλογους που είχε με τον 31χρονο, ωστόσο φαίνεται πως ήταν εκείνος που τηλεφώνησε στον Μπάμπη το βράδυ και όχι ο αγνοούμενος τον κρεοπώλη.

Ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης μίλησε για την εξέλιξη της έρευνας.

«Είναι μια ιδιαίτερη περιοχή γεωλογικά, με βάλτους, φράγματα, τη λιμνοθάλασσα, έχουμε το αντλιοστάσιο που ερευνήθηκε από πολύ μεγάλη ομάδα» σημείωσε.

Και πρόσθεσε στη συνέχεια: «Έχοντας μελετήσει και την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, μια σορός, όσο και αν ‘χτενιστεί’ ένα ή πολλά σημεία, οι στατιστικές λένε ότι τις περισσότερες φορές μπορεί να βρεθεί τυχαία ή και ποτέ, όταν υπάρχουν σημεία τα οποία ενδεχομένως ο άνθρωπος που είναι στο ‘κάδρο’ τα γνώριζε πολύ καλά, είναι κυνηγός, είναι άνθρωπος της περιοχής».

Οι έρευνες συνεχίζονται, και όπως αποκάλυψε ο κ. Τσούκαλης, έχει ενεργοποιηθεί και ο κυνηγετικός σύλλογος Αγρινίου μαζί με την ομοσπονδιακή θηροφυλακή για να συνδράμουν σε αυτές».

Ο κ. Τσούκαλης εξέφρασε την ανησυχία του τονίζοντας ότι από την αρχή επέμενε ότι «τους αγνώστους σε αυτή τη φαινομενικά εύκολη εξίσωση πρέπει να τις δούμε με προσοχή άπαντες για να μην έχουμε μια νέα υπόθεση Άλεξ στη Βέροια, η σορός του οποίου ουδέποτε βρέθηκε, καθώς υπάρχουν σημεία στην περιοχή που μας λένε οι ντόπιοι ότι [αν είναι εκεί η σορός] μπορεί να μη βρεθεί ποτέ».

Υπάρχει μια ατμόσφαιρα που μας λέει ότι μπορεί να υπάρχει δεύτερο αυτοκίνητο και άτομο. Αν υπάρχει δεύτερο αυτοκίνητο ο Μπάμπης μπορεί να βρίσκεται εκτός της περιοχής ερευνών – εκεί σταματά και το σήμα του τηλέφωνου του», συμπλήρωσε ο κ. Τσούκαλης.

«Γίνεται μια έρευνα για να δούμε στο συγκεκριμένο σημείο, συγκεκριμένη ώρα που ήταν εκεί ο κρεοπώλης, τι τηλέφωνα υπάρχουν στις κεραίες και τι σχέση έχουν με τον κρεοπώλη», κατέληξε.

«Μιλάει» το κινητό

Οι Αρχές συνεχίζουν να ανακτούν δεδομένα από το κινητό τηλέφωνο. Ανάμεσα στα μηνύματα είναι και ένα όπου ο 31χρονος αγνοούμενος ζητούσε πίσω το ποσό των 17.000 ευρώ που είχε δανείσει στον κρεοπώλη.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του 31χρονου συνεχίζονται για 12η ημέρα, με το τελευταίο διήμερο να επικεντρώνονται στην περιοχή κοντά στο αεροδρόμιο την οποία «χτενίζουν» προκειμένου να εντοπίσουν τα ίχνη του. Η συγκεκριμένη περιοχή είναι γεμάτη βάλτους αλλά και ένα φωτοβολταϊκό πάρκο όπου υπάρχει κάμερα η οποία και κατέγραψε το αυτοκίνητο του κρεοπώλη λίγο μετά την εξαφάνιση του Μπάμπη.

Σύμφωνα με τον ιδιωτικό ερευνητή, Γιώργο Τσούκαλη, κομβικής σημασίας είναι «οι μαρτυρίες τριών ατόμων που βρέθηκαν μαζί με τον άνθρωπο που είναι στο ‘κάδρο’, κατά τη διάρκεια της προσωρινής του κράτησης, και συνομίλησαν μαζί του». Ο κ. Τσούκαλης πρόσθεσε ότι «αναμένεται να ανακτηθούν περισσότερα στοιχεία από το κινητό του» και ότι τις επόμενες μέρες θα υπάρξει φως σε αυτή την υπόθεση.

Η λάσπη δυσχεραίνει τις έρευνες

Ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής μίλησε για την υπόθεση εξαφάνισης του Μπάμπη στην εκπομπή Live News τονίζοντας ότι «δεν είναι μόνο τα θολά νερά. Στην περιοχή εκεί είναι η λάσπη που μπορεί κάποιος να βουλιάξει κάτι και να μην βρει ποτέ κανείς τίποτα. Η αστυνομία έχει επικεντρωθεί σε μία μικρή περιοχή. Τα στοιχεία από κάμερες και τα ψηφιακά ίχνη δείχνουν ότι υπάρχει ένας κύκλος.

Προς διερεύνηση είναι η ύπαρξη δεύτερου οχήματος στο πάρκο των φωτοβολταϊκών στην περιοχή ενδιαφέροντος των Αρχών. Το άτομο που θεωρείται ως πρόσωπο-κλειδί προέκυψε από την έρευνα στο κινητό του κρεοπώλη, όπου στις εξερχόμενες κλήσεις εντοπίζεται αριθμός τον οποίο έχει καλέσει πριν αλλά κυρίως μετά την εξαφάνιση πολλές φορές.

Αυτό που εξετάζεται είναι αν πρόκειται για συνεργό που βοήθησε στην εξαφάνιση, είτε απλώς για πρόσωπο στο στενό περιβάλλον του κρεοπώλη που του έχει εμπιστοσύνη και του εκμυστηρεύεται τι έχει συμβεί.

Άκαρπες οι έρευνες

Στο μεταξύ οι ελπίδες για τον νεαρό αγνοούμενο εξανεμίζονται, με τους αξιωματικούς του Ανθρωποκτονιών να συγκεντρώνουν νέα στοιχεία για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης-θρίλερ.

Για 12η μέρα drone, ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά ακόμα και δύτες προσπαθούν να βρουν ένα σημάδι ζωής του αγνοούμενου νεαρού. Με τους στενούς συγγενείς του να βρίσκονται σε απόγνωση, βέβαιοι ότι ο Μπάμπης δεν βρίσκεται στη ζωή.

O 50χρονος κρεοπώλης, που ήταν ο τελευταίος που είδε ζωντανό τον 31χρονο, έχει πέσει σε αντιφάσεις. Αστυνομικές πηγές μάλιστα, αναφέρουν πως στα ερωτήματα που του απευθύνουν οι Αρχές, προβάλλει μια σειρά από δικαιολογίες που χαρακτηρίζονται αστείες.

Η αδερφή του νεαρού εμφανίζεται σίγουρη πως ο Μπάμπης δεν εξαφανίστηκε μόνος, δεν θα έκανε ποτέ κάτι τέτοιο όπως αναφέρει.

Τη νύχτα που χάθηκαν τα ίχνη του, στις 20:20 το βράδυ, ο κρεοπώλης πήρε τον αγνοούμενο από το σπίτι του, στον οικισμό του Αγίου Θωμά στο Μεσολόγγι και όπως είπε τον άφησε 10 λεπτά αργότερα στη διασταύρωση των ΤΕΙ, στη παλιά εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων.

Στις 20:40 από κάμερα της Ιόνιας Οδού φαίνεται το αυτοκίνητο του κρεοπώλη να κινείται στην παλιά εθνική οδό προς Ευηνοχώρι. Δέκα λεπτά αργότερα το όχημα βγαίνει από τον εθνικό δρόμο και κινείται προς αγροτική περιοχή. Στις 21.10 το τζιπ του κρεοπώλη επιστρέφει προς την πόλη του Μεσολογγίου και στις 21:30 φτάνει στο σπίτι του, αν και για την απόσταση με αυτοκίνητο ήταν αρκετά μόλις 7 λεπτά.

Όπως δείχνουν οι κάμερες του ψιλικατζίδικου, ο κρεοπώλης πήγε για να αγοράσει χαρτί υγείας στις 21:41 λεπτά εκείνη τη νύχτα. Με τον ίδιο παρά τις πιεστικές ερωτήσεις των αστυνομικών να απαντά, πως δεν θυμάται ακριβώς τι κινήσεις έκανε εκείνη τη νύχτα.

Όπως αναφέρουν πηγές του Live News ο κρεοπώλης έφτασε στο ψιλικατζίδικο, επί της οδού Ναυπάκτου στο Μεσολόγγι και αμέσως μετά συνέχισε ευθεία, σε αντίθετη κατεύθυνση από το σπίτι του.

Υπενθυμίζεται πως ο κρεοπώλης προσήχθη δύο φορές ως ύποπτος, αλλά αφέθηκε ελεύθερος αφού δεν στοιχειοθετήθηκε καμία κατηγορία εις βάρος του.

Η αδερφή του 31χρονου απηύθυνε έκκληση σε όσους γνωρίζουν κάποια πληροφορία που θα μπορούσε να βοηθήσει στον εντοπισμό του αδερφού της να επικοινωνήσουν με τις Αρχές.