Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, μετά την απολογία τους ενώπιον του ανακριτή, ο 39χρονος και ο 34χρονος συνεργός του στην άγρια δολοφονία της 41χρονης Γεωργίας, στην Θεσσαλονίκη.

Ο σύντροφος της άτυχης γυναίκας συνεχίζει να αρνείται κατηγορηματικά τα όσα του αποδίδονται, ενώ ο 34χρονος ρίχνει τις ευθύνες στον 39χρονο, υποστηρίζοντας ότι εκείνος τα σκηνοθέτησε όλα.

«Τα είχε προσχεδιάσει όλα… Δέχθηκα την πρόταση να κάνουμε μια ψεύτικη ληστεία, χωρίς όμως να πάθει κανένας τίποτα», ισχυρίστηκε αρχικά ο συνεργός του 39χρονου.

«Δεν θα ομολογήσω κάτι που δεν έχω κάνει. Η Γεωργία ήταν ο μοναδικός άνθρωπος που είχα στον κόσμο», δήλωσε ο 39χρονος ενώπιον του ανακριτή.

Υπενθυμίζεται ότι και στους δύο κατηγορούμενους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, διακοπή κύησης και ληστεία (όλες σε βαθμό κακουργήματος και κατά συναυτουργία), όπως επίσης και για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

«Η Γεωργία δολοφονήθηκε με πολύ βίαιο και βάναυσο τρόπο»

Σήμερα, στο φως έρχονται περισσότερα στοιχεία για την προσωπικότητα του συντρόφου της άτυχης Γεωργίας. Η δικηγόρος της οικογένειας της 41χρονης μίλησε στο Mega κάνοντας λόγο για δολοφονία με «αγριότητα» και έναν άντρα με «χειριστική συμπεριφορά».

«Η Γεωργία δολοφονήθηκε με πολύ βίαιο και βάναυσο τρόπο. Η ένταση των τραυμάτων της είναι τόσο μεγάλη, που φαίνεται ότι υπήρχε ιδιαίτερο μίσος. Είχαμε ακόμα και την καταστροφή του αυχενικού σπονδύλου», ανέφερε η Αριάδνη Νούκα, δικηγόρος της οικογένειας της 40χρονης.

Η δικηγόρος έκανε λόγο για χειριστική συμπεριφορά από την πλευρά του 39χρονου κατηγορούμενου, χαρακτηρίζοντας προκλητική τη συμπεριφορά του, αναφερόμενη στο «θέατρο» που έπαιζε ο 39χρονος επί σειρά ημερών.

«Υπήρχε μία απίστευτη συναισθηματική πλύση εγκεφάλου, διότι βρέθηκαν κάποια πράγματα μέσα στο σπίτι της Γεωργίας που φαίνεται ο τρόπος με τον οποίο προσπαθούσε να της κάνει πλύση εγκεφάλου, με αποτέλεσμα μετά από ένα χρονικό διάστημα να υπάρξει απομόνωση από τους φίλους της», συμπλήρωσε η δικηγόρος.

«Θα μπορούσα να είμαι εγώ στη θέση της Γεωργίας»

«Νιώθω ότι φέρω ποσοστό ευθύνης, γιατί δεν μπόρεσα να την προειδοποιήσω. Αισθάνομαι ότι θα μπορούσα να είμαι εγώ στη θέση της Γεωργίας, καθώς τόσες φορές αυτός ο άνθρωπος μου είχε επιτεθεί. Είμαι σοκαρισμένη και δεν μπορώ να συνέλθω με όσα έχουν συμβεί» δήλωσε η αδερφή του 39χρονου κατηγορούμενου.

Για το διάστημα των ετών 2018 έως και το 2021 έχουν κατατεθεί 9 εγκλήσεις εις βάρος του 39χρονου κατηγορούμενο, ενώ από το 2021 μέχρι και σήμερα εκκρεμούν 4 καταδικαστικές αποφάσεις, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο Αντώνης Καραγιάννης, δικηγόρος της αδερφής του 39χρονου.

Το περιεχόμενο των δικαστικών αποφάσεων αφορούν την επικίνδυνη ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη, την επικίνδυνη βλάβη κατά της ζωής και παράνομη οπλοφορία.

«Πρόκειται για έναν άνθρωπο που την πλησίαζε, την έβρισκε χωρίς να το περιμένει η ίδια σε σημεία που μπορούσε να την βρει, στην οικία της, στην εργασία της, με την απειλή της ζωής της και τις προκαλούσε σωματικές βλάβες, οι οποίες την οδήγησαν να νοσηλευτεί σε δημόσια ιδρύματα. Κι όλα αυτά γιατί ζητούσε χρήματα».

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος, το μαρτύριο της αδερφής του 39χρονου έλαβε τέλος όταν η ίδια έφυγε από τη Θεσσαλονίκη για να σωθεί και έκτοτε η διεύθυνσή της είναι άγνωστη, καθώς φοβάται μήπως τυχόν την εντοπίσει.

Η αδερφή του κατηγορούμενου έχει καταθέσει εις βάρος του μήνυση για βιασμό και έχει ασκηθεί ποινική δίωξη.