Ένας νέος βομβαρδισμός έπληξε σήμερα, Σάββατο, την πόλη Χοντέιντα στη δυτική Υεμένη, πλήγμα που ήρθε ως απάντηση σε μια επίθεση με ρουκέτα που εξαπέλυσαν οι αντάρτες Χούθι από αυτή την πόλη – λιμάνι, ανέφεραν πηγές ασφαλείας.

«Η τοποθεσία, από την οποία εκτοξεύτηκε μια ρουκέτα από τους Χούθι, στα περίχωρα της Χοντέιντα, βομβαρδίστηκε», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια στρατιωτική πηγή, σύμμαχη με τους αντάρτες, προσθέτοντας ότι δεν έχει καταστεί μέχρι στιγμής δυνατό να εξακριβωθεί αν το πλήγμα προήλθε δια θαλάσσης ή από αέρος.

Μια σστυνομική πηγή επιβεβαίωσε τον βομβαρδισμό.

Νέα χτυπήματα ΗΠΑ κατά των Χούθι

Το βράδυ της Παρασκευής, εξάλλου, οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν νέα στρατιωτικά πλήγματα στην πρωτεύουσα της Υεμένης, Σανάα, σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο που επικαλείται το CNN, μία ημέρα μετά τη συντονισμένη πολυεθνική επίθεση εναντίον σχεδόν 30 θέσεων των Χούθι.

Τα πρόσθετα πλήγματα στόχευαν μια εγκατάσταση ραντάρ που χρησιμοποιούν οι Χούθι, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Οι Χούθι είχαν εκτοξεύσει τουλάχιστον έναν βαλλιστικό αντιπλοϊκό πύραυλο, «σε απάντηση» για τα πλήγματα των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βρετανίας εναντίον θέσεων τους.

Την Πέμπτη, οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο έπληξαν 28 διαφορετικές εγκαταστάσεις των Χούθι, σε μια προσπάθεια να διαταράξουν την ικανότητά τους να βάλλουν κατά των διεθνών ναυτιλιακών οδών στην Ερυθρά Θάλασσα.

Οι δύο χώρες υποστηρίχθηκαν επίσης από τον Καναδά, την Αυστραλία, το Μπαχρέιν και την Ολλανδία.