Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως, αναφορικά με το φονικό στον Βόλο, όπου ο 50χρονος πατέρας σκότωσε τον κουνιάδο του, όταν έμαθε ότι εκείνος βίαζε την 18χρονη -πλέον- κόρη του, από την ηλικία των 9 ετών.

Το κορίτσι έπεφτε θύμα βιασμού και σεξουαλικής κακοποίησης μέσα στο ίδιο της το σπίτι και μάλιστα ενώ εκεί βρισκόταν και ο μόλις 4 ετών – τότε- αδερφός της, όπως αποκάλυψε ο δικηγόρος του 50χρονου πατέρα, Μιχάλης Βασιλικός.

«Ο 33χρονος είχε ελεύθερη πρόσβαση στο σπίτι. Οι βιασμοί συνέβαιναν μέσα στο σπίτι. Και μάλιστα όταν συνέβαιναν αυτά τα περιστατικά παρών ήταν στο σπίτι και ο μικρότερος αδελφός του κοριτσιού που τότε ήταν 4 ετών. Ο θείος είχε ελεύθερη πρόσβαση και οι γονείς απουσίαζαν στην εργασία τους. Προφανώς έβλεπε πότε έβγαιναν από το σπίτι» είπε στον Σκάι, ο κ. Βασιλικός.

Σύμφωνα με όσα του είπε το κορίτσι «σεξουαλικές παρενοχλήσεις δεχόταν από όταν ήταν 9 ετών και οι βιασμοί συνέβησαν από τα 12 έως τα 14 της έτη. Στα 14 μεγαλώνοντας το παιδί μάλλον του είπε ότι αν συνεχίσει θα τα αποκαλύψει όλα».

Σύμφωνα με τον κ. Βασιλικό, ο 33χρονος «όταν χρειάστηκε χρήματα άρχισε να εκβιάζει την κοπέλα ότι θα δημοσιοποιήσει το υλικό που είχε στην κατοχή του».

Ο 33χρονος φέρεται να απειλούσε το 18χρονο -σήμερα- κορίτσι, λέγοντας του πως «αν μιλήσεις, θα πάθεις κακό».

 Τι προηγήθηκε του εγκλήματος – Τι εννοούσε ο πατέρας όταν είπε θα το «τακτοποιήσω εγώ»

Ο δικηγόρος του 50χρονου πατέρα, αφού εξήγησε ότι ο πελάτης του «δεν αποδέχεται ότι είχε ανθρωποκτόνο διάθεση και υποστηρίζει ότι δεν ήταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση» περιέγραψε τι προηγήθηκε του εγκλήματος.

Όπως είπε, ο 50χρονος «ενημερώθηκε  τις πρωινές ώρες της Δευτέρας προκειμένου να διαλευκάνει τι γινόταν με τα χρήματα του ενοικίου. Μετά από συζήτηση με την κόρη του ενημερώθηκε για τους βιασμούς και τον εκβιασμό αλλά το κορίτσι δεν αποκάλυπτε το πρόσωπο. Έρχονται στο γραφείο μου το πρωί της Δευτέρας να συζητήσουμε την αντιμετώπιση του προβλήματος. Ετοιμαζόμασταν, δηλαδή, να καταθέσουμε μήνυση, προσδοκώντας ότι το κορίτσι θα μας έλεγε ποιο ήταν το πρόσωπο».

Σχετικά με την φράση ‘θα το τακτοποιήσω εγώ’ που φέρεται να είπε ο 50χρονος πατέρας αφού αποκαλύφθηκε η σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη η κόρη του, ο ίδιος ξεκαθάρισε πως δεν εννοούσε ότι ‘θα του αφαιρέσει τη ζωή’.

«Ο πατέρας έμαθε ποιος είναι ο βιαστής, μετά από συνεχείς πιέσεις, την Τρίτη το πρωί. Η 18χρονη έδειξε τα μηνύματα στον πατέρα της και τότε έμαθε ότι ο βιαστής και εκβιαστής ήταν ο κουνιάδος του. Με τη λέξη ‘τακτοποίηση’ δεν εννοούσε ότι θα του αφαιρέσει τη ζωή», δήλωσε ο. κ Βασιλικός.

«Όταν πληροφορήθηκα το συμβάν, αμέσως του συνέστησα να ειδοποιήσει τις Αρχές και στη συνέχεια να παραδοθεί», είπε ο δικηγόρος του 50χρονου πατέρα.

Το ραντεβού θανάτου

Ο 50χρονος πατέρας και καθ’ ομολογίαν δολοφόνος, πήρε την καραμπίνα που κατείχε νόμιμα από το σπίτι του στην Αργαλαστή και έφυγε για την Αγριά.

Προφασιζόμενος ότι είχε πάθει μηχανική βλάβη με το αμάξι, ο 50χρονος κάλεσε τον 33χρονο άνδρα, ώστε να τον βοηθήσει.

Οι δύο άντρες αρχικά λογομάχησαν, στη συνέχεια ο 50χρονος χτύπησε με την κάννη του όπλου τον 33χρονο στο πρόσωπο και όταν το θύμα επιχείρησε να του πάρει το όπλο τον πυροβόλησε τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Στις 9 ακριβώς, ο 50χρονος τηλεφώνησε στο αστυνομικό τμήμα και ομολόγησε την πράξη του. Είπε ότι σκότωσε τον βιαστή της κόρη του και πάει να παραδοθεί.

Στον πατέρα ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Δευτέρα.

Στο πλευρό του 50χρονου όταν παρουσιάστηκε στα Δικαστήρια του Βόλου βρέθηκαν οι τρεις κόρες του και η αδελφή του με τον σύζυγό της, οι οποίοι ωστόσο δεν θέλησαν να κάνουν καμία δήλωση.