Συγγενείς και φίλοι αποχαιρετούν την πολυαγαπημένη τους Γεωργία και το αγέννητο βρέφος της, που βρήκαν τραγικό θάνατο από τα χέρια του συντρόφου της και ενός φίλου του το βράδυ της Πρωτοχρονιάς στη Θεσσαλονίκη.

Ιδιαίτερα συγκινητικές ήταν οι στιγμές όταν η σορός της Γεωργίας Μουράτη έφτασε στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου, στην Νέα Κρήνη της Καλαμαριάς, περίπου στις 10.30, καθώς οι άνθρωποι που την γνώριζαν την αποχαιρετούσαν κρατώντας μερικά λουλούδια στα χέρια.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς της Γεωργίας, ο αδελφός της αλλά και το 13χρονο παιδί της που μέχρι σήμερα δε μπορούν να πιστέψουν πως η 41χρονη δολοφονήθηκε άγρια. Στην εκκλησία έφτασαν και κάποιοι μαθητές από το σχολείο που πηγαίνει η 13χρονη προκειμένου να βρίσκονται στο πλευρό της και να της συμπαρασταθουν.

Σημειώνεται πως η 41χρονη Γεωργία από τη Θεσσαλονίκη δεν είχε δώσει σημεία ζωής από την Πρωτοχρονιά και έκτοτε η οικογένειά της την αναζητούσε, ενώ οι δύο δράστες πήραν προθεσμία για να απολογηθούν το προσεχές Σάββατο.

Δείτε φωτογραφίες από την κηδεία

Στιγμιότυπα από την κηδεία της 41χρονης Γεωργίας

Στιγμιότυπα από την κηδεία της 41χρονης Γεωργίας

Στιγμιότυπα από την κηδεία της 41χρονης Γεωργίας

Δείτε το βίντεο

Τι είπε ο συνεργός για την δολοφονία της Γεωργίας

Ο συνεργός του συντρόφου της Γεωργίας εξακολουθεί να λέει πως η ανάμειξη του περιορίστηκε στην αποτυχημένη ληστεία που έστησαν και στη μεταφορά της σορού. Μάλιστα, ο 34χρονος φερόμενος ως συνεργός του 39χρονου λέει «Το μοιραίο βράδυ εγώ φίμωσα και έδεσα την Γεωργία. Ο 39χρονος μετά μου έκανε νεύμα να κατέβω και να περιμένω κάτω. Μετά ήρθε και μου είπε πως η Γεωργία είναι νεκρή. Τότε εγώ του είπα ότι θα φύγω, αλλά εκείνος με απείλησε, ότι αν δεν τον ακολουθήσω, θα πάθω ό,τι και η Γεωργία»

Στην συνέχεια, ο 34χρονος ομολόγησε ότι η Γεωργία δολοφονήθηκε με μαχαιριές υποδεικνύοντας παράλληλα στους αστυνομικούς το σημείο που πέταξαν τη σορό της. Οι δύο άνδρες τη μετέφεραν μέσα σε ένα μπαούλο, με αυτοκίνητο, σε ερημική τοποθεσία της Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με τις Αρχές, οι δυο τους επιχείρησαν να σκηνοθετήσουν «ληστεία» σε βάρος της 41χρονης. Ήθελαν να την ακινητοποιήσουν και μετά να πάνε στο πατρικό της σπίτι απ’ όπου θα αφαιρούσαν οικονομίες ύψους 5.000 ευρώ.