Η γνώση των πρώτων βοηθειών από έναν αστυνομικό έσωσε τη ζωή ενός μικρού ποδοσφαιριστή από την Αλεξανδρούπολη. Συγκεκριμένα, ο αστυνομικός έσωσε τη ζωή ενός παιδιού που κατάπιε τροφή σε διάρκεια πρωινού, με αποτέλεσμα να σφηνωθεί στον λαιμό του.

Για την ακρίβεια το παιδί κατάπιε ένα κομμάτι κέικ και η μητέρα του, ανήμπορη να το βοηθήσει, έβαλε έντρομη τις φωνές και χωρίς να χάσει καθόλου χρόνο ο αστυνομικός Θεοχάρης Μητσιάκος που συνόδευε τον γιο του, ο οποίος είναι παίχτης στην ακαδημία του Απόλλωνα Λάρισας, πετάχτηκε και άρχισε να εφαρμόζει λαβή Χάιμλιχ.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Ελευθερία“, τις προσπάθειές του, ενίσχυσε ένα ακόμα άτομο, ο προπονητής τοπικής ποδοσφαιρισκής ομάδας. Οι δυο τους κατάφεραν έτσι να απελευθερώσουν το παιδί από το κομμάτι του φαγητού και ο μικρός να πάρει ανάσα. Το παιδί διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου παραμένει εκτός κινδύνου, μέχρι και σήμερα.

Γονείς και η Ακαδημία της Αλεξανδρούπολης γνωστοποίησαν το περιστατικό στη διοργανώτρια αρχή τουρνουά, που βράβευσε τους δύο για τη σωτήρια παρέμβαση που έκαναν στο παιδί, που θα μπορούσε να έχει τραγικές συνέπειες.