Σεισμός μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, στις 15:19, στην ανατολική Τουρκία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου, η σεισμική δόνηση είχε επίκεντρο 32 χλμ νότια της πόλης Μπασκίλ.

Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 9 χλμ.

Καθησυχαστικοί αξιωματούχοι και ειδικοί

Ο υπουργός Εσωτερικών, Ali Yerlikaya, ανέφερε πως ο σεισμός ήταν μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στη Malatya Pütürge και πως όλες οι ομάδες διαχείρισης καταστροφών και εκτάκτων αναγκών κατευθύνονται για επιτόπιους ελέγχους.

Ο κυβερνήτης της Μαλάτια, Ersin Yazici, μεταφέροντας την τελευταία εικόνα από την περιοχή μετά το σεισμό, ζήτησε από τους πολίτες «να μείνουν μακριά από κτίρια που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές».

Οι κάτοικοι καλούνται να παραμείνουν σε επαγρύπνηση

Η σεισμική δόνηση προκάλεσε εύλογα την ανησυχία στους κατοίκους αλλά και στις τοπικές αρχές. Δεν υπήρξαν όμως αναφορές για θύματα ή σημαντικές ζημιές ενώ οι ομάδες διαχείρισης καταστροφών και έκτακτης ανάγκης παρακολουθούν στενά την κατάσταση.

Ο καθηγητής Dr. Şükrü Ersoy, εφιστώντας την προσοχή στα ρήγματα, δήλωσε: «Η περιοχή είναι σεισμική. Αυτό το ρήγμα είναι κοντά στο ρήγμα της Ανατολικής Ανατολίας και μπορεί να θεωρηθεί ως μετασεισμός. Ένας σεισμός μεγέθους 4,4 βαθμών δεν προκαλεί καταστροφή εάν δεν υπάρχουν σοβαρές ζημιές. Είναι απαραίτητο να μην μπαίνουμε σε κτίρια με μεγάλες ζημιές».

Οι κάτοικοι καλούνται να παραμείνουν σε επαγρύπνηση και να ακολουθούν τα πρωτόκολλα ασφαλείας.