Ο Άρης υποχρέωσε τον ΠΑΟΚ σε ήττα μετά από περίπου 2,5 μήνες και την ήττα του Δικεφάλου του Βορρά στην «ΟΠΟΠ Αρένα» από την ΑΕΚ στα τέλη Οκτώβρη. Οι Κίτρινοι με δύο γκολ στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου πήραν το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, με τον Άκη Μάντζιο, να συνεχίζει την καλή επίδοση που έχει απέναντι στον ΠΑΟΚ. Από την άλλη η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, δεν πραγματοποίησε καλή εμφάνιση και με αυτό το αποτέλεσμα έπεσε στην τρίτη θέση με 38 βαθμούς, στο -2 από τον Παναθηναϊκό.

Ξεκίνημα με κακό θέαμα από τις δύο ομάδες

Το παιχνίδι είχε από το ξεκίνημά του χαμηλό ρυθμό, με τον ΠΑΟΚ να διατηρεί την κατοχή της μπάλας και τον Άρη να περιμένει στην άμυνα, προκειμένου να βρει κάποια καλή στιγμή στην κόντρα-επίθεση. Στο 10ο λεπτό, ο Δικέφαλος του Βορρά δημιούργησε την πρώτη του καλή στιγμή με τον Μπράντον Τόμας, να παίρνει την κεφαλιά εκτός ισορροπίας και την μπάλα να περνάει άουτ.

Το διάστημα μεταξύ 15’ και 25’ ο ρυθμός του αγώνα ανέβηκε με την μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω στο γήπεδο, όμως αμφότερες οι ομάδες δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ουσιαστικά. Προς το τέλος του ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πατήσουν την περιοχή του Κοτάρσκι και δημιούργησαν κάποιες επικίνδυνες στιγμές. Στο 38’ ο Ζουλ έκλεψε την μπάλα στην μεσαία γραμμή, κινήθηκε προς την αντίπαλη περιοχή, σούταρε όμως η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Τρία λεπτά αργότερα, ο Μορόν έφυγε στον κενό χώρο, πλάσαρε από ευνοϊκή θέση, όμως η μπάλα βρήκε σε αμυντικό του ΠΑΟΚ και ο Κοτάρσκι μπλόκαρε σταθερά.

Μπήκε αποφασισμένος ο Άρης και σκόραρε δύο φορές σε 15′

O Άρης μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και ευτύχησε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα μόλις… στο 30 δευτερόλεπτα του δεύτερου μέρους. Ο Σαβέιρο σέντραρε από τα δεξιά και ο Σουλεϊμάνοφ με ωραία κίνηση και προβολή έβαλε μπροστά στο σκορ τους Κίτρινους. Ο Σαβέριο ήταν πρωταγωνιστής και στις επόμενες επιθέσεις του Άρη, αφού στο 57’ σούταρε από δεξιά με τον Κοτάρσκι να μπλοκάρει, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο μεσοεπιθετικός από το Εκουαδόρ με παρόμοια κίνηση σκόραρε, δίνοντας αέρα δύο γκολ στην ομάδα του.

Πίεσε ο ΠΑΟΚ και μείωσε με τον Μπάμπα

Ο Δικέφαλος του Βορρά προχώρησε σε αλλαγές προκειμένου να διεκδικήσει ότι μπορεί από το ματς. Σταδιακά, ο ρυθμός του αγώνα ανέβηκε και οι φιλοξενούμενοι βρήκαν περισσότερους χώρους, απειλώντας αρκετά την εστία του Κουέστα.

Στο 73′ ο Κωνσταντέλιας έκανε το βολέ έξω από την περιοχή με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου μείωσε σε 2-1. Ο ΠΑΟΚ αναπτύχθηκε ωραία από τα δεξιά, ο Σβαμπ έκανε το παράλληλο γύρισμα και ο Μπάμπα Ράχμαν πλάσαρε, με την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει στα δίχτυα του Κουέστα.

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια, Ζουλ (90+5′ Ρόουζ), Νταρίντα, Τζούρασεκ (82′ Ντουκουρέ), Σουλεϊμάνοφ (90+5′ Ζαμόρα), Σαβέριο (81′ Παναγίδης), Μορόν (90+5′ Φεράρι).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (68′ Σάστρε), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ, Μεϊτέ (68′ Σβαμπ), Ντεσπόντοφ (68′ Ζίβκοβιτς), Τάισον, Μουργκ (56′ Κωνσταντέλιας), Μπράντον (82′ Τζίμας).