Ο Λιούις Χάμιλτον είναι άγγλος οδηγός αγωνιστικών αυτοκινήτων, ένας από τους πιο επιτυχημένους πιλότους στην ιστορία της Φόρμουλα 1.Επιπλέον, κατέχει το ρεκόρ με τις περισσότερες νίκες στην Φόρμουλα 1, έχοντας 103 στο σύνολο . Το 2008 έγινε ο πρώτος μαύρος οδηγός που κέρδισε το πρωτάθλημα οδηγών στη Φόρμουλα 1.

O Βρετανός πιλότος συνεχίζει να οδηγεί με τις «μπαταρίες» ενός 20χρονου, αλλάζει στρατηγική με σύμβουλο την μοναδική δεξαμενή εμπειριών και πραγματοποιεί τα όνειρα του εντός και εκτός πίστας χωρίς δεύτερη σκέψη. Είναι μια μηχανή…αδρεναλίνης και ονειρεύεται ένα πρωτάθλημα με πιλότους από όλο τον κόσμο, με μαύρους που θα έχουν τα ίδια δικαιώματα και τις δυνατότητες.

Τότο Βολφ και Λιούις Χάμιλτον παραμένουν… πακέτο στη Mercedes

Γεννήθηκε στις 7 Ιανουαρίου του 1985, στο Στίβενεϊτζ της Αγγλίας και οι γονείς του χώρισαν όταν ήταν 2 ετών. Έζησε με τη μητέρα του και σε ηλικία οκτώ ετών ξεκίνησε να τρέχει σε αγώνες καρτ. Στη Formula1 μπήκε το 2007! Bρίσκεται στην κορυφή των πιλότων με τις περισσότερες νίκες στην ιστορία του αθλήματος. Το 2021 προσπέρασε τον κορυφαίο έως τότε, Μίκαελ Σουμάχερ με τις 91 νίκες, ενώ, δεν αποκλείεται στο εγγύς μέλλον να καταρρίψει και άλλα ρεκόρ. Συνολικά έχει πετύχει 103 νίκες.

Όπως ο ίδιος αναφέρει να εγκαταλείψει τα γκραν πρι όταν σταματήσει να νιώθει νέος! Ίσως να προσπεράσει και τον Φερνάντο Αλόνσο που στα 42 του σκέφτεται το επόμενο πρωτάθλημα. Έχει φρενάρει στα επτά πρωταθλήματα και ο  Χάμιλτον θα φύγει μόνο όταν κατακτήσει ένα ακόμη τίτλο, ώστε να είναι και ο πιλότος με τα περισσότερα πρωταθλήματα στην ιστορία του αθλήματος.

Τα δίδυμα τατουάζ στο χέρι του κρύβουν  ένα μυστικό: Γράφουν την λέξη Loyalty, που σημαίνει αφοσίωση, προσήλωση στον στόχο.