Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία της Πτολεμαΐδας, από τον ξαφνικό θάνατο ενός βρέφους 15 μηνών στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη νεκροψία-νεκροτομή που διενεργήθηκε στο 15 μηνών βρέφος διαπιστώθηκε πως ο θάνατός του προκλήθηκε από βαριά λοίμωξη του αναπνευστικού.

Το μωρό είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο με υψηλό πυρετό. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, το βρέφος κατέληξε 2-3 ώρες αργότερα.

Η οικογένεια του βρέφους καταγγέλλει πως πήγε άλλες δύο φορές στο νοσοκομείο το βρέφος όμως οι γιατροί έκριναν ότι το αγοράκι δε χρήζει νοσηλείας και έτσι επέστρεψε στο σπίτι του.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με το περιβάλλον της οικογένειας, η πρώτη φορά που επισκέφτηκαν οι γονείς με το βρέφος το νοσοκομείο ήταν το πρωί της Πρωτοχρονιάς, καθώς το παιδί είχε πολύ υψηλό πυρετό. Οι γιατροί τους έδωσαν οδηγίες και τους είπαν να γυρίσουν στο σπίτι.

Το πρωί της επόμενης ημέρας πήγαν ξανά στο νοσοκομείο καθώς το βρέφος είχε υψηλό πυρετό, ωστόσο και πάλι τους είπαν ότι δε χρειάζεται να γίνει εισαγωγή του. Η τελευταία φορά αποδείχθηκε και μοιραία καθώς όταν έφτασαν το βράδυ της Τρίτης στο Μποδοσάκειο οι γιατροί δε κατάφεραν να σώσουν τη ζωή του παιδιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κηδεία του βρέφους θα γίνει σήμερα στην Αλβανία, χώρα από την οποία κατάγεται η οικογένεια.