Με νίκη είπε «αντίο» στο 2023 η Τσέλσι που για την 20η αγωνιστική της Premier League επικράτησε με 3-2 στην έδρα της Λούτον.

Δεύτερο σερί τρίποντο για την ομάδα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο που προηγήθηκε με 3-0, αλλά είδε τους νεοφώτιστους να φτάνουν κοντά σε μεγάλη ανατροπή στα τελευταία λεπτά.

Μόλις στο 12′ ο 21χρονος άσος άνοιξε το σκορ με ωραίο διαγώνιο σουτ ενώ στο 37′ ήρθε και το 0-2 με σουτ του Μαντουέκε.

Με τη συμπλήρωση 70 λεπτών η κυνική Τσέλσι έφτασε και στο 0-3 με υπέροχη προσπάθεια από τον Πάλμερ και κάπου εκεί φάνηκε πως το ματς είχε κλειδώσει για τους φιλοξενούμενους. Η Λούτον δεν το έβαλε όμως κάτω και αφού της ακυρώθηκε ένα γκολ για οφσάιντ, έφτασε στο 1-3.

Στο 80′ ο Αντεμπάγιο είχε δοκάρι και δευτερόλεπτα αργότερα ο Μπάρκλεϊ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μετά από εκτέλεση κόρνερ. Η Τσέλσι τα έχασε μετά το γκολ, η Λούτον πήρε ψυχολογία και αφού είχε δοκάρι με τον Μόρις στο 85′, έφτασε και στο 2-3 με γκολ του Αντεμπάγιο δύο λεπτά μετά.

Μέχρι το φινάλε οι γηπεδούχοι πάλεψαν για το τρίτο γκολ το οποίο δεν ήρθε ποτέ κι έτσι θα κλείσουν τη σεζόν κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Οι συνθέσεις:

Λούτον: Καμίνσκι, Όσο, Μενγκί, Μπελ, Μπάρκλεϊ, Καμπορέ (46′ Τσονγκ), Λοκόνγκα (90’+4′ Γούντροου), Ντάουτι, Αντεμπάγιο, Μπράουν (46′ Ογκμπένε), Τάουνσεντ (62′ Μόρις)

Τσέλσι: Πέτροβιτς, Ντισασί, Τιάγκο Σίλβα, Κόλγουϊλ, Γκούστο, Μαντουέκε (81′ Έντσο Φερνάντες), Τζάκσον, Πάλμερ (90’+1′ Γκίλκριστ), Γκάλαχερ, Καϊσέδο, Μπρόχα (62′ Ενκουνκού)