Νέες αποκαλύψεις έρχονται γύρω από τον μακελάρη της Πράγας που σκότωσε 14 ανθρώπους κατά την επίθεσή του στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου στις 21 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 24χρονος δράστης, ονόματι Ντέιβιντ Κόζακ λίγες ημέρες πριν την επίθεση στο πανεπιστήμιο, είχε σκοτώσει έναν 32χρονο μαζί με το δύο μηνών μωρό του σε δάσος. Μάλιστα την εν λόγω πράξη την ομολογεί ο ίδιος σε χειρόγραφη επιστολή.

Ο εκπρόσωπος της τσεχικής αστυνομίας Γιαν Ντάνεκ επιβεβαίωσε την ύπαρξη της επιστολής, αλλά δεν αποκάλυψε το περιεχόμενό της λόγω της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη, ανέφερε η εφημερίδα Deník N.

Ολονυχτία προς τιμήν των θυμάτων της επίθεσης στο πανεπιστήμιο

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι εξασφαλίσαμε μια επιστολή, όπου ο δράστης έγραφε ότι διέπραξε την επίθεση κατά του 32χρονου πατέρα και της κόρης του», δήλωσε ο Ντάνεκ.

«Το περιεχόμενο του εγγράφου δεν μπορεί να δημοσιοποιηθεί αυτή τη στιγμή λόγω της συνεχιζόμενης έρευνας για το όλο περιστατικό» σημείωσε.

Σύμφωνα με τον Independent, οι σοροί των δύο θυμάτων εντοπίστηκαν στις 15 Δεκεμβρίου, 6 ημέρες πριν την αιματηρή επίθεση στο κέντρο της Πράγας.

Ο Κόζακ οπλισμένος με ένα AR-15, μπήκε στο πανεπιστήμιο, ισχυριζόμενος ότι είχε σκοτώσει τον πατέρα του το ίδιο πρωί. Άνοιξε πυρ στον τέταρτο όροφο του πανεπιστημίου του Καρόλου στην πλατεία Jan Palach λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, με ανατριχιαστικές εικόνες να τον δείχνουν ντυμένο στα μαύρα να σημαδεύει από ένα μπαλκόνι.

Η αστυνομία έσπευσε στο σημείο και εκκένωσε φοιτητές και τουρίστες κοντά στο κτίριο στο κέντρο της πόλης, με το πτώμα του Κόζακ να εντοπίζεται λίγο αργότερα. Οι αρχές επιβεβαίωσαν ότι ο 24χρονος ήταν φοιτητής ιστορίας στο πανεπιστήμιο και ότι έδρασε μόνος του.

Πιστεύεται ότι εμπνεύστηκε από έναν σχολικό πυροβολισμό που πραγματοποίησε 14χρονη μαθήτρια στη Ρωσία νωρίτερα αυτό το μήνα και έγραψε στο Telegram: «Θέλω να πραγματοποιήσω έναν μαζικό πυροβολισμό και πιθανώς να αυτοκτονήσω».

Η κυβέρνηση της Τσεχίας κήρυξε την 23η Δεκεμβρίου εθνική ημέρα πένθους στον απόηχο των χειρότερων μαζικών πυροβολισμών στη χώρα.

Ο πρωθυπουργός Πετρ Φιάλα εξέφρασε βαθιά θλίψη και αηδία, τονίζοντας την ανάγκη να ενωθούμε για να δείξουμε σεβασμό στα θύματα μπροστά σε αυτή την «παράλογη» βία.