Συγκλονισμένοι στο Χόλιγουντ από την αυτοκτονία του 48χρονου ηθοποιού Lee Sun-kyun που είχε πρωταγωνιστήσει στην οσκαρική ταινία «Parasite».

Ο Lee Sun-kyun βρέθηκε αναίσθητος μέσα σε ένα αυτοκίνητο σε ένα πάρκο της Σεούλ. Ο ηθοποιός εντοπίστηκε έπειτα από έρευνες, καθώς η σύζυγός του Jeon Hye-jin, ηθοποιός και πρώην διαγωνιζόμενη Μις Κορέα, φέρεται να κάλεσε την αστυνομία και να ενημέρωσε ότι ο Lee Sun-kyun είχε αφήσει ένα σημείωμα αυτοκτονίας στο σπίτι τους πριν φύγει.

Ο θάνατός του γνωστού ηθοποιού έρχεται εν μέσω έρευνας για υποτιθέμενη παράνομη χρήση ναρκωτικών ουσιών, η οποία τιμωρείται αυστηρά στην ασιατική χώρα.

Ο Lee Sun-kyun ανακρίθηκε τρεις φορές από την αστυνομία σχετικά με την έρευνα. Μάλιστα το περασμένο Σαββατοκύριακο ήταν για ανάκριση για περίπου 19 ώρες.

Κατηγορούνταν για χρήση κεταμίνης, μαριχουάνας και ψυχεδελικών ναρκωτικών σε πολλές περιπτώσεις.

Ο ηθοποιός ισχυρίστηκε ότι εξαπατήθηκε για να πάρει ναρκωτικά από μια γυναίκα σε ένα μπαρ, η οποία στη συνέχεια προσπάθησε να τον εκβιάσει, σύμφωνα με το Yonhap.

Επέμενε στην αθωότητά του

Εκείνος επέμεινε ότι δεν είχε πάρει ναρκωτικά και έκανε τοξικολογικές εξετάσεις. Απαιτούσε να περάσει από ανιχνευτή ψεύδους λίγο πριν τη σοκαριστική αυτοκτονία του.

Η νότια Κορέα, όπως και πολλές ασιατικές χώρες, έχει εξαιρετικά αυστηρούς νόμους κατά της χρήσης ναρκωτικών. Όσοι πουλάνε ή αγοράζουν μαριχουάνα αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης ενός τουλάχιστον έτους. Όσοι κάνουν χρήση μπορεί να καταδικαστούν σε έως και πέντε χρόνια φυλακή ή πρόστιμο έως και 37.600 δολαρίων.

Ο Lee Sun-kyun πρωταγωνίστησε ως πατέρας μιας πλούσιας οικογένειας στο θρίλερ «Parasite», το οποίο κυκλοφόρησε το 2019. Είχε επίσης ρόλους σε άλλες νοτιοκορεατικές ταινίες όπως το «Helpless» το 2012 και το «All About My Wife» το 2014.

Ο Lee Sun-kyun πρωταγωνίστησε επίσης στην πρώτη πρωτότυπη κορεάτικη σειρά του Apple TV+, ένα θρίλερ επιστημονικής φαντασίας, το οποίο γυρίστηκε το 2021 με τίτλο «Dr. Brain».