Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ (IDF) έχουν σκοτώσει περίπου 8.000 Παλαιστίνιους μαχητές στον πόλεμο της Γάζας, όπως δήλωσε σήμερα (24/12) εκπρόσωπος του στρατού.

Εν τω μεταξύ, η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από τις μάχες που δίνουν τα μέλη της στη βόρεια Γάζα με τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

Όπως μπορείτε να δείτε στ’ ακόλουθα πλάνα, οι μάχες δίνονται μέσα σε αυτό που άλλοτε αποτελούσε τον αστικό ιστό της πόλης. Πλέον, η Γάζα δε θυμίζει σε τίποτα μια κατοικημένη πόλη, παρά ένα συνονθύλευμα μπάζων κι ερειπίων.

Ανατριχιαστικά πλάνα

Μέσα από τα χαλάσματα, μέσα από σωμάτια σπιτιών όπου άλλοτε κατοικούσαν οικογένειες, αντάρτες της οργάνωσης και άνδρες του ισραηλινού στρατού ανταλλάσσουν σφαίρες, ρουκέτες, χειροβομβίδες και όλμους.

Οι εικόνες μοιάζουν να είναι βγαλμένες από βιντεοπαιχνίδι τελευταίας γενιάς, αλλά δυστυχώς είναι βγαλμένες από τη σκληρή πραγματικότητα. Άνθρωποι σκοτώνονται, συνοικίες κατεδαφίζονται, το αίμα ρέει όσο ποτέ άλλοτε στη χειμαζόμενη Λωρίδα της Γάζας.

Πάνω από 20.000 οι νεκροί στη Γάζα

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς, οι νεκροί στη Γάζα από τις επιδρομές του Ισραήλ τους τελευταίους 2,5 μήνες έχουν ξεπεράσει τους 20.000, ενώ ανάμεσα στα θύματα είναι πολλές γυναίκες και παιδιά.

Η Γάζα βάλλεται

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια του εβδομαδιαίου υπουργικού συμβουλίου, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, απέρριψε τις αναφορές ότι οι ΗΠΑ έχουν πείσει το Ισραήλ να μην επεκτείνει τις πολεμικές επιχειρήσεις του.

«Το Ισραήλ είναι κυρίαρχο κράτος. Οι αποφάσεις των ενόπλων δυνάμεων βασίζονται στους δικούς μας υπολογισμούς», δήλωσε ο Νετανιάχου.