Με διαφορά λίγων ωρών και στο ίδιο γήπεδο θα πραγματοποιηθούν φέτος οι τελικοί του Κυπέλλου Ελλάδος μπάσκετ σε άνδρες και γυναίκες!

Η ΕΟΚ είναι έτοιμη να φιλοξενήσει μία ακόμη γιορτή του ελληνικού μπάσκετ στο Ηράκλειο και στο γήπεδο «Δύο Αοράκια», με τη διαφοροποίηση να έχει να κάνει με το σύστημα διεξαγωγής.

Στους άνδρες και φέτος θα πραγματοποιηθεί Final-8, με τις 7 πρώτες ομάδες του πρώτου γύρου της Stoiximan Basket League Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, Προμηθέα Πάτρας, ΠΑΟΚ, Άρη, Περιστέρι και ΑΕΚ και τον κάτοχο του UNICEF Trophy (Μεγαρίδα, Μίλων, Πανιώνιος ή Δόξα Λευκάδας), με τη διοργάνωση να λαμβάνει μέρος και τη φετινή σεζόν στο Ηράκλειο και στο κλειστό «Δύο Αοράκια», από την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου μέχρι την Κυριακή 18 του μήνα.

Οι δύο τελικοί σε άνδρες και γυναίκες θα πραγματοποιηθούν την ίδια μέρα, στο κλειστό του Ηρακλείου, με την ΕΟΚ να θέλει να διοργανώσει μία γιορτή του μπάσκετ στην πόλη της Κρήτης και να φέρει τον κόσμο στο γήπεδο και για τα δύο σημαντικά ματς.

Όσον αφορά τις γυναίκες, στα ημιτελικά, εκεί που την πρόκριση στην επόμενη φάση έχουν πάρει ήδη Παναθηναϊκός, Ελευθερία Μοσχάτου, Εσπερίδες και ΠΑΣ Γιάννινα, θα διεξαχθούν δύο νοκ άουτ παιχνίδια στις 24 Ιανουαρίου, με τον τελικό να πραγματοποιείται στις 18 Φεβρουαρίου στο Ηράκλειο, πριν από τον αντίστοιχο των ανδρών στο φινάλε του Final-8.