Ένας βετεράνος ψαράς ισχυρίζεται πως βρήκε ένα μεγάλο τμήμα του χαμένου αεροπλάνου της Malaysia Airlines MH370 στα ανοιχτά των ακτών της Νότιας Αυστραλίας.

Το αεροπλάνο της μοιραίας πτήσης MH370 εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου 2014 με 227 επιβάτες και 12 μέλη πληρώματος χωρίς κανένα σημάδι από τα συντρίμμια που αγνοούνταν παρά την πιο ακριβή έρευνα στην ιστορία.

Ήταν απίστευτα βαρύ και περίεργο. Άπλωσε το δίχτυ και το έσκισε. Ήταν πολύ μεγάλο για να σηκωθεί στο κατάστρωμα. Μόλις το είδα κατάλαβα τι ήταν. Ήταν προφανώς ένα φτερό ή ένα μεγάλο μέρος του από ένα εμπορικό αεροπλάνο. Ήταν λευκό και προφανώς όχι από στρατιωτικό τζετ ή μικρό αεροπλάνο

Ο συνταξιούχος Αυστραλός ψαράς Kit Olver υποστηρίζει ότι ανακάλυψε αυτό που πιστεύει ότι είναι το φτερό της μοιραίας πτήσης τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο του 2014, λίγους μήνες μετά την εξαφάνιση της μοιραίας πτήσης.

Το περιέγραψε ως «ένα μεγάλο ματωμένο φτερό ενός μεγάλου αεροσκάφους» που ήταν μεγαλύτερο από ιδιωτικό αεροπλάνο.

«Αμφισβήτησα τον εαυτό μου. Έχω ψάξει για μια διέξοδο. Μακάρι να μην το είχα δει ποτέ… αλλά είναι εκεί. Ήταν το φτερό ενός αεροπλάνου», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ο George Currie, ο μοναδικός που ήταν μαζί του την ημέρα της ανακάλυψης, είπε ότι μπήκαν σε μεγάλο κόπο για να τραβήξουν με την τράτα το φτερό.

«Ήταν απίστευτα βαρύ και περίεργο. Άπλωσε το δίχτυ και το έσκισε. Ήταν πολύ μεγάλο για να σηκωθεί στο κατάστρωμα. Μόλις το είδα κατάλαβα τι ήταν. Ήταν προφανώς ένα φτερό ή ένα μεγάλο μέρος του από ένα εμπορικό αεροπλάνο. Ήταν λευκό και προφανώς όχι από στρατιωτικό τζετ ή μικρό αεροπλάνο», υπογράμμισε.

Το πλήρωμα αναγκάστηκε να κόψει το δίχτυ των 20.000 δολαρίων αφού δεν μπόρεσε να ανασύρει το κομμάτι του αεροπλάνου στο σκάφος, κάνοντας έτσι την ημέρα ακόμα πιο αξέχαστη.

Οι αρχές αγνόησαν τη μαρτυρία

Ο Kit Olver αναφέρει πως μπορεί να δώσει στις αρχές τις συντεταγμένες για το σημείο όπου ανακάλυψε το φτερό περισσότερα από εννέα χρόνια αφότου το βρήκε.

Η ανακάλυψη έγινε περίπου 55 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης Robe στη Νότια Αυστραλία, με τον Kit Olver να περιγράφει την περιοχή ως τη μυστική του περιοχή για ψάρια.

Ο 77χρονος αναφέρει στο News.com.au πως επικοινώνησε με τις αυστραλιανές αρχές μόλις επέστρεψε στο λιμάνι, αλλά δεν ενδιαφέρθηκαν καθόλου για την ανακάλυψή του.

Ένας αξιωματούχος του είπε ότι πιθανότατα βρήκε μέρος ενός εμπορευματοκιβωτίου που είχε πέσει από ρωσικό πλοίο στην περιοχή.

Ο Kit Olver, τώρα που έχει συνταξιοδοτηθεί, λέει ότι έχει κίνητρο να παρουσιάσει την ιστορία του από την επιθυμία του να βοηθήσει τις οικογένειες των θυμάτων της μοιραίας πτήσης MH370.

Οι έρευνες που διενεργήθηκαν για το χαμένο αεροπλάνο της Malaysia Airlines στον Νότιο Ινδικό Ωκεανό όπου πιστεύεται ότι έπεσε απέβησαν άκαρπες.

Η κοινή υποβρύχια έρευνα από την Αυστραλία, τη Μαλαισία και την Κίνα, αξίας 200 εκατομμυρίων δολαρίων ολοκληρώθηκε το 2017 αφού δεν βρήκαν καμία ένδειξη του αεροπλάνου.