Την ενίσχυση της παρουσίας της ελληνικής αεροπορικής εταιρείας SKY Express στην Κύπρο με νέα δρομολόγια και καινούργια αεροπλάνα, ανακοίνωσε η διοίκησή της, χτες στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, παρουσία του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη.

Σε ειδική τελετή, ο κ. Χριστοδουλίδης, “βάπτισε” με το όνομα “ΚΥΠΡΟΣ” το πρώτο ολοκαίνουργιο αεροσκάφος τύπου Airbus A321neo, το οποίο παρέλαβε η εταιρεία πριν λίγες μέρες και θα το εντάξει στο πρόγραμμα δρομολογίων της από και προς την Κύπρο.

«Με την ονοματοδοσία του πρώτου και πλέον οικολογικού αεροσκάφους, Airbus A321neo, το όνομα της Κύπρου θα διασχίζει τους διεθνείς αιθέρες, ενώ παράλληλα ξεκινά ένα νέο σημαντικό κεφάλαιο στην τριετή επιτυχημένη παρουσία της SKY Express στη χώρα μας», ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης και πρόσθεσε: «Είναι σημαντικό για όλους μας το γεγονός ότι η εταιρεία ενισχύεται συνεχώς με νέα αεροσκάφη. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο που το Eurocontrol ανέδειξε τη SKY Express ως την εταιρεία με τη μεγαλύτερη αύξηση πτητικού έργου στο διάστημα από το 2019 έως το 2022. Η απόφαση της διοίκησής της για επέκταση των δρομολογίων της στην Κύπρο, ισοδυναμεί με ψήφο εμπιστοσύνης προς τη χώρα μας».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ομίλου IOGR, στον οποίο ανήκει η SKY Express, κ. Ιωάννη Γρύλο, η κυπριακή αγορά είναι ιδιαίτερα δυναμική και αυτός είναι ο βασικός λόγος που η εταιρεία ενισχύει συνεχώς την παρουσία της σε αυτήν, στα τρία χρόνια που δραστηριοποιείται στην Κύπρο. Όπως ανακοίνωσε ο κ. Γρύλος, η εταιρεία θα εκτελεί πλέον τρία καθημερινά δρομολόγια από την Αθήνα προς την Κύπρο και άλλα τέσσερα εβδομαδιαία δρομολόγια από τη Θεσσαλονίκη.

Όπως ο ίδιος ανακοίνωσε, το 2023 θα κλείσει με την εταιρεία να μεταφέρει συνολικά 4,5 εκατ. επιβάτες και με τα συνολικά έσοδά της να φτάνουν τα 360 εκατ. ευρώ, ενώ το μερίδιό της στην ελληνικά αγορά για πρώτη φορά θα πλησιάσει το 30%.

Μέχρι τον ερχόμενο Απρίλιο, η εταιρεία πρόκειται να παραλάβει συνολικά τέσσερα καινούργια αεροσκάφη τύπου ATR, ενώ ήδη με την προσθήκη εντός του 2023 των δύο πρώτων Airbus A321neo, ο στόλος της αριθμεί 23 αεροσκάφη. «Τα δικά μας Airbus είναι εξοπλισμένα με τους πλέον οικολογικούς κινητήρες CFM LEAP -1A και όχι με κινητήρες Pratt & Whitney που “φοράει” ο ανταγωνισμός», δήλωσε με νόημα ο κ. Γρύλος, προσθέτοντας πως σε σχέση με το άνοιγμα νέων προορισμών, «εμείς αυτά που ανακοινώνουμε τα τηρούμε και δεν τα παίρνουμε πίσω».