Ενας 20χρονος συνελήφθη για τη συμμετοχή του στην άγρια καταδίωξη στον Ασπρόπυργο, με τραγική κατάληξη τον θάνατο του 29χρονου αστυνομικού.

Ο 20χρονος σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, συνελήφθη χθες, Δευτέρα (18.12.23) για τη μοιραία καταδίωξη στον Ασπρόπυργο, ενώ αναζητούνται ακόμη 3 άτομα, εκ των οποίων τα δύο έχουν ταυτοποιηθεί.

Ο 20χρονος μαζί με τα άλλα τρία άτομα είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με σκοπό την κλοπή οχημάτων σε Πέραμα και Νίκαια.

Σύμφωνα με την αστυνομία τις πρώτες πρωινές ώρες χθες επιχείρησαν να αφαιρέσουν τέσσερα οχήματα όταν έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς της Αμεσης Δράσης,

Στην προσπάθεια διαφυγή τους ανέπτυξαν υπερβολική ταχύτητα παράλληλα επικίνδυνους ελιγμούς, θέτοντας με τον τρόπο αυτό σε κίνδυνο την ζωή των λοιπών χρηστών του οδικού δικτύου.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Δικογραφία για εγκληματική οργάνωση (συμμορία), διακεκριμένες κλοπές, απείθεια και επικίνδυνη οδήγηση από την οποία προκλήθηκε θάνατος, σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά, μετά από διαδοχικές κλοπές οχημάτων στο Πέραμα και στη Νίκαια Αττικής από μέλη εγκληματικής οργάνωσης, κατά τη διαφυγή των οποίων και συνεπεία επικίνδυνης οδήγησης, προκλήθηκε θανάσιμος τραυματισμός αστυνομικού και τραυματισμός ακόμη τριών.

Για τις ανωτέρω πράξεις συνελήφθη, χθες, 18 Δεκεμβρίου 2023, το πρωί 20χρονος, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη τρεις συνεργοί του, από τους οποίους οι δύο έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, οι ανωτέρω έχοντας συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό την κλοπή οχημάτων, από βραδινές ώρες της 17-12-2023 έως και πρώτες πρωινές ώρες της 18-12-2023 αφαίρεσαν τέσσερα (4) οχήματα από το Πέραμα και τη Νίκαια Αττικής.

Κατά την προσπάθεια διαφυγής τους, έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης και ανέπτυξαν υπερβολική ταχύτητα, πραγματοποιώντας παράλληλα επικίνδυνους ελιγμούς, θέτοντας με τον τρόπο αυτό σε κίνδυνο την ζωή των λοιπών χρηστών του οδικού δικτύου.

«Ο συνεπιβάτης είχε εκτοξευτεί στα 100 μέτρα στο αντίθετο ρεύμα»

Συνεχίζουν να συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες του θανατηφόρου τροχαίου στη διάρκεια της δραματικής αστυνομικής καταδίωξης στον Ασπρόπυργο, όπου έχασε τη ζωή του ένας αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ και τραυματίστηκε σοβαρά ο συνεπιβάτης της μηχανής.

«Ο συνάδελφος είχε εκτοξευτεί 100 μέτρα από τη μηχανή στο αντίθετο ρεύμα. Έψαχναν να τον βρουν», δήλωσε ο γ.γ. του σωματείου των ειδικών φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, επικαλούμενος το συγκλονιστικό ηχητικό με τις συνομιλίες των αστυνομικών.

Την ώρα της καταδίωξης, πρόσθεσε, από τη Νίκαια μέχρι και την τραγική κατάληξη στο Χαϊδάρι, μόνο στη δυτική Αττική γίνονταν τέσσερις καταδιώξεις.

Ο τραυματίας, σημείωσε στη συνέχεια, «είναι σοβαρά, αλλά η πρώτη εικόνα είναι ότι δεν κινδυνεύει η υγεία του».