Νέο ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγεία του 31ος ετών αστυνομικού που τραυματίστηκε σοβαρά από ναυτική φωτοβολίδα σου Ρέντη, εξέδωσε την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας «Άγιος Παντελεήμων», ο ασθενής παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλευόμενος στη ΜΕΘ, διασωληνωμένος και υποστηριζόμενος με μηχανικό αερισμό και συνεχή εξωνεφρική κάθαρση.

Έχει διακοπεί η αγωγή με κατασταλτικά φάρμακα

Παράλληλα, το νοσοκομείο αναφέρει ότι έχει διακοπεί η αγωγή με κατασταλτικά φάρμακα προκειμένου να εκτιμηθεί η νευρολογική του εικόνα στις επόμενες ημέρες.

Το νέο ιατρικό ανακοινωθέν:

«Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών, ο ασθενής παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλευόμενος στη ΜΕΘ διασωληνωμένος και υποστηριζόμενος με μηχανικό αερισμό και συνεχή εξωνεφρική κάθαρση. Έχει διακοπεί η αγωγή με κατασταλτικά φάρμακα, προκειμένου να εκτιμηθεί η νευρολογική του εικόνα στις επόμενες ημέρες».

Αγωνία για την πιθανή έκταση της ζημιάς

Ασφαλή συμπεράσματα θα μπορούν να εξαχθούν σε δύο με τρία 24ωρα, οπότε οι γιατροί θα μπορούν να διαπιστώσουν την έκταση της ενδεχόμενης ζημιάς.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, οι γιατροί αναγκάστηκαν να ακρωτηριάσουν το αριστερό πόδι του αστυνομικού.

Ο άνδρας τραυματίστηκε σοβαρά από ναυτική φωτοβολίδα έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, κατά τη διάρκεια του αγώνα βόλεϊ.

Οι στιγμές που άλλαξαν τη ζωή του αστυνομικού

Αναβαθμίστηκε η έρευνα

Τη Δευτέρα, παραγγελία για τη διενέργεια έρευνας για εγκληματική οργάνωση αναφορικά με περιστατικά οπαδικής βίας έδωσε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη στην Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών Σταματίνα Περιμένη.