O Ολυμπιακός κατάφερε να περάσει ως τρίτος από τον όμιλο του Europa League και για ακόμη μια χρονιά θα παίξει σε νοκ-άουτ ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Οι ερυθρόλευκοι θα αγωνιστούν για πρώτη φορά στο Europa Conference League, όπου θα παίξουν στα play off, διότι τερμάτισαν τρίτοι στον όμιλο τους και μαθαίνουν ποιος θα είναι ο πιθανός αντίπαλος τους.

Συγκεκριμένα, στις 15:00 (Cosmote Sport 1) θα λάβει χώρα στη Νιόν η κλήρωση, με τους Πειραιώτες να μπαίνουν στην κληρωτίδα ως ανίσχυροι μαζί με Άγιαξ, Μπέτις, Στουρμ Γκρατς, Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ, Μακάμπι Χάιφα, Σερβέτ και Μόλντε. Απέναντί τους, θα βρουν μία εκ των ομάδων που τερμάτισαν στη 2η θέση στους ομίλους του Conference.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα ματς θα είναι διπλά και θα διεξαχθούν στις 15 και τις 22 Φεβρουαρίου, με τον Ολυμπιακό να δίνει το πρώτο ματς στο Καραϊσκάκη και τη ρεβάνς εκτός έδρας.

Από εκεί και πέρα είναι σημαντικό να αναφερθεί πως ο ΠΑΟΚ έχει εξασφαλισμένο το εισιτήριο για τους «16» του θεσμού λόγω της κατάκτησης της πρωτιάς στο γκρουπ του, συνεπώς θα μπει στην κλήρωση που θα γίνει στις 23 Φεβρουαρίου. Ο μεγάλος τελικός της διοργάνωσης θα διεξαχθεί στην OPAP Arena, στις 29 Μαΐου.

Αναλυτικά οι πιθανοί αντίπαλοι:

Σλόβαν Μπρατισλάβας (Σλοβακία)

Γάνδη (Βέλγιο)

Ντινάμο Ζάγκρεμπ (Κροατία)

Μπόντο/Γκλιμτ (Νορβηγία)

Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία)

Φερεντσβάρος (Ουγγαρία)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης (Γερμανία)

Λουντογκόρετς (Βουλγαρία)