Τα ταραγμένα εσωκομματικά νερά της Νέας Δημοκρατίας, μετά τη σφοδρή αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην τροπολογία για τις άδειες παραμονής στους μετανάστες, θέλησε να ηρεμήσει η βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη.

Η κυρία Μπακογιάννη υπογράμμισε ότι «από τότε που ψηφίστηκε ο νόμος Σαμαρά έχουν πάρει τα χαρτιά παραμονής 80.000 άνθρωποι με προϋπόθεση την επταετία. Σήμερα βάζουμε τριετία με αυστηρότερα κριτήρια, καθώς θέλουμε καθαρό ποινικό μητρώο και συμβόλαιο εργασίας».

«Είναι καλύτερα να κάθεται κάποιος 7 χρόνια στην Ελλάδα χωρίς να ξέρουμε που βρίσκεται ή να ξέρουμε πού δουλεύουν» αναρωτήθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη, τονίζοντας ότι η τροπολογία Καιρίδη κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Μάλιστα, αναφέρθηκε και στον τόπο καταγωγής της, τα Χανιά, όπου τόνισε πως υπάρχει έλλειψη εργατικών χεριών. «Είχαμε μεγάλο αριθμό μεταναστών που πήγανε στην Ιταλία γιατί πήραν χαρτιά σε δύο χρόνια. Οι Έλληνες θέλουν να δουλέψουν σε άλλες δουλειές, με καλύτερο μισθό» συμπλήρωσε.

«Δεν υπάρχει βεντέτα»

Ωστόσο, η Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρθηκε και στην έντονη αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία βεντέτα στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας.

«Είναι μπαρούφες όσα ακούγονται. Απλώς διαφωνώ με τον Σαμαρά. Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί γίνονται παρεμβάσεις πριν γίνουν συζητήσεις στα ελληνοτουρκικά. Γιατί αντιδρά για το θέμα των μεταναστών ενώ ξέρει ότι είναι ο δικός του νόμος και το μόνο που αλλάζει είναι ότι παίρνουν άδεια παραμονής, δεν γίνονται ελληνοποιήσεις», πρόσθεσε.

Τέλος, η Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρθηκε και σε άλλο ένα θέμα που έχει προκαλέσει τριγμούς στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, αυτό του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επανέλαβε ότι όλα τα παιδιά πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα. «Η αδικία στα παιδιά δεν πρέπει να υπάρχει» κατέληξε.