Τους λόγους που δεν εξερράγη η βόμβα η οποία είχε τοποθετηθεί κοντά στην έδρα των ΜΑΤ στου Ζωγράφου, σημαίνοντας συναγερμό στις Αρχές, ερευνούν οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για αστοχία υλικού ή λανθασμένη συνδεσμολογία.

Η βόμβα, η οποία εξουδετερώθηκε νωρίτερα σήμερα, αποτελείτο από ζελατοδυναμίτιδα, δύο πυροκροτητές, C4 και διακόπτη. Είχε τοποθετηθεί σε τάπερ και οι δράστες την είχαν βάλει σε πλαστική σακούλα την οποία είχαν σφραγίσει.

Όπως αναφέρει η Ελληνική Αστυνομία σε ανακοίνωσή της, για την απενεργοποίηση της βόμβας στην έδρα των ΜΑΤ, «η περιοχή αποκλείστηκε έγκαιρα, καθώς σε περίπτωση έκρηξης θα απειλούνταν η σωματική ακεραιότητα φοιτητών από τις εγκαταστάσεις του παρακείμενου πανεπιστημίου, αστυνομικών και διερχόμενων πολιτών».

Η βόμβα τοποθετημένη στη μαύρη σακούλα

Η ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Σήμερα και ώρα 12:29 το Κέντρο της Άμεσης Δράσης Αττικής ενημερώθηκε τηλεφωνικά από την Εφημερίδα των Συντακτών ότι έλαβαν ηχογραφημένο μήνυμα το οποίο ανέφερε για ενεργοποίηση βόμβας σε στρατόπεδο κοντά στην έδρα των ΜΑΤ, η οποία επρόκειτο να εκραγεί σε 45 λεπτά.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, όπου διαπιστώθηκε σε σημείο με δέντρα η ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού και η περιοχή αποκλείστηκε έγκαιρα, καθώς σε περίπτωση έκρηξης θα απειλούνταν η σωματική ακεραιότητα φοιτητών από τις εγκαταστάσεις του παρακείμενου πανεπιστημίου, αστυνομικών και διερχόμενων πολιτών.

Από αστυνομικούς του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών πραγματοποιήθηκε η διαδικασία εξουδετέρωσης του εκρηκτικού μηχανισμού, ο οποίος έχει αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τα περαιτέρω.

Προανάκριση διενεργείται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β).

Το τηλεφώνημα του αγνώστου

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Δευτέρας στις Αρχές για ύποπτο αντικείμενο κοντά στην έδρα των ΜΑΤ.

Επρόκειτο για μία μαύρη σακούλα, που εντοπίστηκε στην οδό Κοκκινοπούλου.

Στις 12:20, άγνωστος τηλεφώνησε σε ιστοσελίδα λέγοντας ότι έχει τοποθετηθεί βόμβα στο ίδιο σημείο και θα εκραγεί σε 45 λεπτά.

Η βόμβα εντοπίστηκε και εξουδετερώθηκε από το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (Τ.Ε.Ε.Μ.) με την οδό Κοκκινοπούλου να παραμένει κλειστή.

Τις έρευνες έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία και η υπόθεση κρίνεται ως πολύ σοβαρή.