Στους λόγους που ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα υπερψηφίσει τις αμυντικές δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού για το 2024 αναφέρθηκε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Σωκράτης Φάμελλος κατά την ομιλία του στη Βουλή.

«Από τον προϋπολογισμό του 2024 θα υπερψηφίσουμε τις αμυντικές δαπάνες. Παρά τις σοβαρές ενστάσεις μας για την κυβερνητική πολιτική. Γιατί προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ήταν πάντα και είναι η αμυντική θωράκιση της χώρας και η επαρκής άμυνα», ανέφερε ο Σωκράτης Φάμελλος.

Ακολούθως πρόσθεσε ότι είναι αυτονόητο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στηρίζει το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων. «Άλλωστε εμείς σε πάρα πολύ δύσκολες δημοσιονομικά συνθήκες ξεκινήσαμε ξεκίνησε το πρόγραμμα της αναβάθμισης των F-16, τις διαπραγματεύσεις για τις φρεγάτες Belharra και το πρόγραμμα παραλαβής των υποβρυχίων 214», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Όμως, σύμφωνα με τον Σωκράτη Φάμελλο, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ξεκαθαρίζει ότι ο προγραμματισμός των αμυντικών δαπανών πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τον σχεδιασμό των επιτελείων.

Ο Σωκράτης Φάμελλος κατά την ομιλία του

«Η εθνική ασφάλεια δεν συνάδει με ένα εκτεταμένο κύκλωμα παρακολουθήσεων»

«Η προμήθεια και η τεχνική υποστήριξη πρέπει να στηρίζεται σε διαφανείς συμβάσεις και όλα τα προγράμματα απαιτείται να ενισχύουν την εγχώρια αμυντική βιομηχανία. Γιατί η αμυντική βιομηχανία δεν συνδέθηκε τα προγράμματα που υλοποιούνται από την κυβέρνηση της ΝΔ. Και να μην υποτιμάται το ισχυρότερο όπλο της χώρας, το ανθρώπινο δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας για το ζήτημα των αμυντικών δαπανών και της άμυνας της χώρας ο Σωκράτης Φάμελλος επισήμανε ότι «η εθνική ασφάλεια δεν συνάδει με ένα εκτεταμένο κύκλωμα παρακολουθήσεων του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, άλλων Αρχηγών, του Σύμβουλου Εθνικής Ασφαλείας και του υπεύθυνου για τα εξοπλιστικά προγράμματα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζει για πρώτη φορά τις αμυντικές δαπάνες

Σημειώνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα υπερψηφίσει για πρώτη φορά τις αμυντικές δαπάνες. Η νέα στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνάδει με την έννοια της «πατριωτικής Αριστεράς» που η νέα ηγεσία θέλει να διαμορφώσει – εδώ επιπροσθέτως ο Στέφανος Κασσελάκης ξορκίζει και τον όρο «εθνομηδενισμός». Και τον στενό πλέον δίαυλο με τον Νίκο Κοτζιά και την κίνηση του Πράττω.

Φυσικά, υπενθυμίζεται, ότι στην εσωτερική κούρσα του κόμματος για την ηγεσία ο Νίκος Παππάς ήταν αυτός που είχε σηκώσει ψηλά τα εθνικά θέματα, γεγονός όχι άσχετο από τις σημερινές αυξημένες του μετοχές στο εσω-οργανωτικό πεδίο.