Θύμα απαγωγής έπεσε ο Κόλιν Άρμστρονγκ, ένας Βρετανός επιχειρηματίας και άτυπος διπλωμάτης στην πόλη Γουαγιακίλ του Ισημερινού.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο Άρμστρονγκ απήχθη από το σπίτι του στην πόλη Μπάμπα στην επαρχία Λος Ρίος, βόρεια της βιομηχανικής πόλης.

Η βρετανική εφημερίδα Mirror, στην ιστοσελίδα της αναφέρει ότι εγκληματίες μπήκαν στο ράντσο του, το οποίο ονομάζεται Ροντέο Γκράντε, στην επαρχία του Λος Ρίος», ενώ επικαλούμενη αστυνομικές πηγές υποστηρίζει ότι 15 άνδρες μπήκαν στην κατοικία και απήγαγαν τον ίδιο και την σύντροφό του, η οποία είναι κολομβιανής υπηκοότητας.

Συχνές οι απαγωγές για λύτρα στο Εκουαδόρ

Σε ανακοίνωση που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η αστυνομία, αναφέρει ότι ερευνά ένα έγκλημα που φέρεται να διαπράχθηκε κατά επιχειρηματία, το οποίο έλαβε χώρα τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου στην Λος Ρίος, αλλά δεν ταυτοποίησε το θύμα.

Ωστόσο, τοπικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν ότι το θύμα είναι ο επίτιμος Βρετανός πρόξενος του Γουαγιακίλ, Κόλιν Άρμστρονγκ, τον οποίο αναφέρουν επίσης ως ιδρυτή και ιδιοκτήτη της γεωργικής εταιρίας Agripac.

Η εταιρεία δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό, όπως σημειώνει το πρακτορείο Reuters.

Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι βρίσκεται σε επαφή με τις Αρχές μετά την εξαφάνιση ενός Βρετανού, αλλά δεν επιβεβαίωσε την ταυτότητά του, ούτε την τοποθεσία του πιθανού εγκλήματος.

Η απαγωγή για λύτρα έχει γίνει ολοένα και πιο συχνή στον Ισημερινό, μεσούσης της αυξανόμενης εγκληματικότητας που αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό σε συμμορίες διακίνησης ναρκωτικών.