Νεκρός είναι ο εικονολήπτης του Al Jazeera, Σάμερ Αμπουντάκα που είχε τραυματιστεί νωρίτερα στη Χαν Γιουνίς, μαζί με τον γνωστό δημοσιογράφο Ουαέλ αλ-Νταντού, επικεφαλής του δικτύου στη Γάζα.

Τη θλιβερή είδηση έκανε γνωστή ο Μοχάμεντ Μοαουάντ, ανώτερο στέλεχος του Al Jazeera.

Ο εικονολήπτης υπέκυψε στα τραύματά του αφού δεν είχε δεχθεί ιατρική βοήθεια για ώρες μετά τον τραυματισμό του, με τις ισραηλινές δυνάμεις να εμποδίζουν ασθενοφόρο να τον πλησιάσει.

Η σχετική ανάρτηση:

Σύμφωνα με την καταγραφή της κυβέρνησης στη Γάζα, πρόκειται για τον 89ο δημοσιογράφο ή εργαζόμενο σε ΜΜΕ που χάνει τη ζωή του στη Γάζα.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι σκοτώθηκε και ο Χαμίς Χουσαΐν, ο οποίος ήταν ο μόνος δημοσιογράφος που κάλυπτε τα γεγονότα στον προσφυγικό καταυλισμό Μπουρέιτζ.

Υπέφερε για ώρες

Ο Τάρεκ Αμπού Αζούμ του Al Jazeera, σε ρεπορτάζ από τη Ράφα, δήλωσε ότι το ασθενοφόρο έπρεπε να λάβει προηγουμένως «έγκριση» από τις ισραηλινές δυνάμεις πριν φτάσει στον Σάμερ Αμπουντάκα, τον εικονολήπτη του Al Jazeera που τραυματίστηκε στη Χαν Γιουνίς.

Ο Αμπουντάκα «υπέφερε για περισσότερες από δύο ώρες» και «αιμορραγούσε στο έδαφος», καθώς οι ιατρικές ομάδες δεν μπορούσαν να τον προσεγγίσουν αμέσως, δήλωσε ο Αμπού Αζούμ.

Σύμφωνα με τον Ουαέλ αλ-Νταντού του Al Jazeera, ο οποίος επίσης τραυματίστηκε στην επίθεση, ο Αμπουντάκα ήταν «σοβαρά τραυματισμένος».

Υπενθυμίζεται ότι ο Ουάελ αλ-Νταντού είχε χάσει πολλά μέλη της οικογένειάς του μετά από βομβαρδισμό του σπιτιού στη Γάζα, ωστόσο συνεχίζει το ρεπορτάζ για το Al Jazeera, επιδεικνύοντας τεράστιο ψυχικό σθένος.

Ο Ουάελ αλ-Ουαντού μετά τον τραυματισμό του.