Ο ψηφιακός εκδότης The Arena Group, που διαχειρίζεται γνωστά ΜΜΕ όπως το Sports Illustrated και το The Street, απέλυσε τον διευθύνοντα σύμβουλό του τη Δευτέρα, δήλωσε στο CNN εκπρόσωπος της εταιρείας.

Ο Ρος Λέβινσον διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος για τρία χρόνια, αλλά η καρατόμηση ήρθε μετά από ένα ντροπιαστικό φιάσκο κατά την οποία το Sports Illustrated «πιάστηκε» να δημοσιεύει ιστορίες με πλαστά ονόματα συγγραφέων και φωτογραφίες προφίλ που δημιουργούνται από τεχνητή νοημοσύνη.

Στα τέλη του περασμένου μήνα, δημοσιεύματα εμφανίστηκαν που ανέφεραν ότι το αξιοσέβαστο περιοδικό Sports Illustrated δημοσίευε άρθρα που έφεραν την υπογραφή ανύπαρκτων συγγραφέων με φωτογραφίες προφίλ που δημιουργήθηκαν από AI.

Η αποκάλυψη πυροδότησε θύελλα κάλυψης από τα μέσα ενημέρωσης και οργή από το προσωπικό του περιοδικού. Την εβδομάδα μετά την κυκλοφορία της ιστορίας από τον tech ιστότοπο Futurism, ο εκδότης του Sports Illustrated The Arena Group απέλυσε κορυφαία στελέχη, υποστηρίζοντας ότι οι αποχωρήσεις δεν είχαν καμία σχέση με την ιστορία της τεχνητής νοημοσύνης.

Υπάρχει τώρα μια άλλη μεγάλη ανατροπή, με τον όμιλο The Arena να ανακοινώνει τη Δευτέρα το απόγευμα ότι το διοικητικό συμβούλιο τερμάτισε την απασχόληση του CEO του, Ross Levinsohn.

«Σε ισχύ αμέσως, ο Ρος Λέβινσον θα αποχωρήσει από την εταιρεία και τον ρόλο του ως Διευθύνοντος Συμβούλου», έγραψε ο Γκρέιντι Τριπ, ανώτερος αντιπρόεδρος της εταιρείας, σε ένα email προς το προσωπικό. «Αυτό ακολουθεί την πρόσφατη αποχώρηση τριών ανώτερων στελεχών την περασμένη εβδομάδα». Ένα δελτίο τύπου κυκλοφόρησε επίσης σε ιστοσελίδες επιχειρηματικών ειδήσεων.

Ο Μανότζ Μπάργκα, ο ιδρυτής της εταιρείας ενεργειακών ποτών 5-hour Energy και πλειοψηφικός επενδυτής του The Arena Group, θα ενταχθεί ως προσωρινός Διευθύνων Σύμβουλος. Κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης σχετικά με τον τερματισμό των στελεχών την περασμένη εβδομάδα, ο Μπάργκα έγινε πρωτοσέλιδο νουθετώντας το προσωπικό «να σταματήσει να κάνει χαζά πράγματα» και να λέει ότι «η σωρεία άχρηστων πραγμάτων που κάνετε είναι συγκλονιστικό». Απαγόρευσε επίσης τις παρουσιάσεις Powerpoint.

Μετά την ιστορία που πρωτοδημοσίευσε ο tech ιστότοπος Futurism, το The Arena Group εξέδωσε μια ανακοίνωση εξηγώντας ότι τα άρθρα με τα στιγμιότυπα που δημιουργήθηκαν από την τεχνητή νοημοσύνη είχαν παρασχεθεί από έναν ανάδοχο που ονομάζεται AdVon Commerce. Διέγραψε επίσης όλα τα άρθρα από ψεύτικους συγγραφείς, ωστόσο αμφισβήτησε τον ισχυρισμό μιας από τις πηγές ότι τα ίδια τα άρθρα είχαν δημιουργηθεί με τεχνητή νοημοσύνη καθώς και οι φωτογραφίες των φανταστικών συγγραφέων.

Ούτε το email του Τριπ ούτε ένα δελτίο τύπου ανέφεραν το σκάνδαλο AI. Εκπρόσωπος του Arena Group αρνήθηκε να πει εάν η απόλυση είχε κάποια σχέση με το θέμα της τεχνητής νοημοσύνης, λέγοντας σε ένα email προς το Futurism ότι η εταιρεία δεν είχε «τίποτα άλλο να προσθέσει στις προηγούμενες δηλώσεις της εταιρείας σχετικά με τεχνητή νοημοσύνη ή τερματισμούς».

Ο Λέβινσον έχει μακρά ιστορία σε κορυφαίες θέσεις σε ΜΜΕ, αλλά είναι ίσως πιο γνωστός στους κύκλους των μέσων ενημέρωσης για την απουσία του από την Tronc όταν αποκαλύφθηκε ότι είχε συμβιβαστεί με πολλές αγωγές σεξουαλικής παρενόχλησης σε προηγούμενους εργοδότες. Τελικά οι αγωγές αποσύρθηκαν και επέστρεψε στο χώρο εργασίας.

«Κατανοούμε ότι η αλλαγή μπορεί να είναι προκλητική, αλλά είναι επίσης απαραίτητος καταλύτης για την πρόοδο», έγραψε ο Τριπ. «Η δέσμευσή μας να κάνουμε την Arena μια επιτυχημένη και κερδοφόρα εταιρεία παραμένει σταθερή. Πιστεύουμε ότι αυτές και άλλες αλλαγές θα συμβάλουν στην ανάπτυξη και την επιτυχία της Arena προς όφελος όλων των ενδιαφερόμενων μερών, συμπεριλαμβανομένων των πολύτιμων πελατών, των μετόχων και των εργαζομένων μας».

Η τελευταία απόλυση ακολουθεί άλλες τρεις απολύσεις στην εταιρεία την τελευταία εβδομάδα, που συμπεριλαμβάνουν τον COO  Άντριου Κραφτ, τον πρόεδρο υπεύθυνο των media Ρομπ Μπάρετ και την σύμβουλο διοίκησης Τζούλι Φένστερ, σύμφωνα με το CBS.

Πηγή: OT.gr