Ισχυρή έκρηξη βόμβας στην είσοδο πολυώροφου κτιρίου συγκλόνισε το κέντρο του Πειραιά και προκάλεσε τεράστιες ζημιές σε ακτίνα αρκετών μέτρων από το σημείο όπου είχε τοποθετηθεί (φωτογραφία, επάνω).

Η έκρηξη σημειώθηκε την 01:20 σήμερα Τετάρτη στην είσοδο κτιρίου όπου στεγάζονται εταιρείες, επί της οδού Φίλωνος 61-65, και ήταν τόσο ισχυρή που ακούστηκε σε απόσταση αρκετών χιλιομέτρων.

Τόσο η είσοδος του πολυώροφου κτιρίου όσο και τα γύρω καταστήματα έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές και η περιοχή μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο. Ευτυχώς, δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί.

Οι πρώτες πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι πρόκειται για εκρηκτικό μηχανισμό που τοποθέτησαν άγνωστοι, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει γίνει γνωστός ο στόχος τους.

Διακοπή κυκλοφορίας

Η περιοχή αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων από το ύψος της οδού Μπουμπουλίνας έως την οδό Νοταρά.

Στο σημείο βρίσκονται ειδικοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) της Ελληνικής Αστυνομίας και ερευνούν τα υπολείμματα από την έκρηξη προκειμένου να εξακριβώσουν το είδος της βόμβας αλλά και να εντοπίσουν τυχόν στοιχεία που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στους δράστες.

Για το συμβάν ενημερώθηκε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία που έστειλε δυνάμεις στο σημείο, οι οποίες ωστόσο δεν χρειάστηκε να επέμβουν καθώς από την ενεργοποίηση του εκρηκτικού μηχανισμού δεν προκλήθηκε πυρκαγιά.