Σε πολύ κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο 31χρονος αστυνομικός, που τραυματίστηκε στα επεισόδια του Ρέντη. Οι γιατροί, προχώρησαν χθες σε ακρωτηριασμό του αριστερού κάτω άκρου λόγω των μη αναστρέψιμων ισχαιμικών βλαβών και εκτεταμένων μυϊκών νεκρώσεων στην περιοχή του τραύματος.

«Είναι πάρα πολύ κρίσιμη η κατάσταση του αστυνομικού. Μακάρι να ήταν μόνο ο ακρωτηριασμός του ποδιού αλλά υπάρχουν και άλλα προβλήματα πολύ σοβαρά.

Δίνει κρίσιμη μάχη για τη ζωή του αλλά είναι γενναίος και πολεμάει και ελπίζουμε ότι θα τα καταφέρει» είπε μιλώντας στο MEGA, ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

«Γίνεται μεγάλη προσπάθεια να τον κρατήσουν στη ζωή από όλο το προσωπικό της ΜΕΘ. Δεν μπορούμε αυτή την ώρα να κάνουμε προγνώσεις. Να διαβεβαιώσουμε τους γονείς ότι κάνουμε το κάτι παραπάνω, περισσότερα από αυτά που περνούν από το χέρι μας» τόνισε.

Ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ και αναφερόμενος στην κατάσταση της υγείας τους 31χρονου είπε: «Του έκοψαν το πόδι μήπως λειτουργήσει ο εγκέφαλος. Ο άνθρωπος άδειασε από αίμα, αυτή είναι η πραγματικότητα. Τον έσωσαν οι συνάδελφοί του που του έβαλαν τουρνικέ και του έκαναν ΚΑΡΠΑ και οι γιατροί πήραν αυτή την απόφαση να του κόψουν το πόδι», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του.

Υπενθυμίζεται ότι ο άτυχος αστυνομικός των ΜΑΤ που βρισκόταν εν υπηρεσία το βράδυ της Πέμπτης 7/12 στο γήπεδο του Ρέντη, τραυματίστηκε σοβαρά από ναυτική φωτοβολίδα.

Το ιατρικό ανακοινωθέν για τον ακρωτηριασμό του αστυνομικού

«Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής υπεβλήθη σήμερα σε ακρωτηριασμό αριστερού κάτω άκρου λόγω μη αναστρέψιμων ισχαιμικών βλαβών και εκτεταμένων μυϊκών νεκρώσεων στην περιοχή του τραύματος του μηρού και προς αποφυγή τοπικών σηπτικών και συστηματικών επιπλοκών και σοβαρής επιδείνωσης της κατάστασης του ασθενούς. Παραμένει νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση, σε καταστολή και μηχανικό αερισμό. Υποστηρίζεται αιμοδυναμικά με αγγειοσυσπαστικά φάρμακα και εξωνεφρική αιμοκάθαρση» αναφέρουν οι γιατροί του Γενικού Κρατικού Νίκαιας.